Fotomuntatge amb una imatge de fons del logotip de TV3 i al capdavant Lluís Canut

TELEVISIÓ

Lluís Canut destapa la reacció dels seus companys de TV3 en confessar la dura malaltia

L'històric presentador de TV3 revelava fa uns dies que pateix Parkinson des de fa set anys

Lluís Canut, presentador històric de la televisió pública de Catalunya, anunciava, fa només unes setmanes, que pateix Parkinson. El mític periodista esportiu ho va fer públic a través d'una entrevista per al Diari Ara i just després de la seva jubilació.

Una notícia que va suposar un gerro d'aigua freda per a tots els companys de TV3. Lluís Canut, un cop jubilat i set anys després que li diagnostiquessin la greu malaltia, decidia, finalment, explicar-ho públicament.

Lluís Canut i la dura malaltia que pateix

"Em costa escriure a l'ordinador, tinc moltes dificultats amb el mòbil i em travo amb alguns monosíl·labs", va confessar. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, l'expresentador esportiu va assegurar que després de fer-ho públic, ha rebut milers de missatges de suport.

"Ha estat una autèntica bogeria. Jo ho vaig verbalitzar el dia que vam fer el meu sopar de comiat de la tele i allà ho vaig explicar. I vaig agrair sobretot la discreció dels companys durant tot aquest temps", va confessar a Ricard Ustrell.

Imatge de Lluís Canut a TV3

Especialment va voler agrair els gestos del seu company Sebastià Roca, per ajudar-lo en determinades situacions sense fer-li cap pregunta. "Sense dir-me absolutament res, ni parlar de la malaltia, m'ha estat cuidant".

"I he vist que sempre prestava una atenció especial a l'hora de baixar unes escales perquè no ensopegués o de posar-me l'americana perquè de vegades em costa. Ha estat tot un suport per a mi", va afirmar. No hi ha dubte que és una mostra d'afecte i respecte cap a Lluís Canut.

Lluís Canut revela com va viure el diagnòstic

Lluís Canut, que aquest dissabte serà un dels entrevistats del Col·lapse de Ricard Ustrell a TV3, també revelava com va viure el procés del diagnòstic d'una malaltia com el Parkinson.

"No em vaig veure tan afectat perquè jo no em trobava malament", confessava sobre el moment que els metges li van dir que patia aquesta malaltia.

I, de fet, encara que els primers símptomes els va començar a notar quan presentava el programa Efectivament, a Esport 3, cap al 2016, no ha deixat de treballar fins ara.

Tot i això, decidia no explicar-ho fins al moment de la seva retirada de la televisió. "Si fas pública una cosa d'aquestes, et van apartant i arraconant. Jo no vaig anar per la redacció dient que tenia Parkinson", assegurava Lluís Canut a l'entrevista del Diari Ara.

➡️ Televisió

Més notícies: