Muntatge de fotos d'uns Novios després de casar-se a Islàndia i, al costat, una imatge del tiktoker Anuar Yutani
MOLT +

L'impactant motiu pel qual t'has de fer una prova d'ADN en casar-te a Islàndia

Islàndia és una illa amb una població molt limitada, amb només 370.000 habitants i abans de casar-te exigeixen una prova d'ADN

Si trobar parella és complicat a qualsevol part del món, a Islàndia hi ha una dificultat afegida. El problema sorgeix perquè és una illa amb una població molt limitada, amb tan sols 370.000 habitants. Això vol dir que és molt homogènia a escala genètica i pots acabar casant-te amb el teu cosí.

Això és el que ha volgut explicar a la xarxa social xinesa el tiktoker @anuar_yutani. En un dels seus últims vídeos explica que a Islàndia cal fer-se una prova d'ADN abans de casar-se.

Aquesta illa va ser poblada per vikings fa 1.200 anys i des de llavors han estat pràcticament aïllats. Això vol dir que, després de moltes generacions, els islandesos són parents, encara que siguin llunyans. No és estrany que després de conèixer una persona te la trobis en una reunió familiar.

Un registre d'ADN que estalvia disgustos

El que pot facilitar els matrimonis a Islàndia és un registre que van començar els vikings fa segles. Els primers habitants de l'illa van documentar les famílies que existien. Aquests fitxers han estat recuperats i actualitzats perquè puguin ser consultats.

Actualment, un 95% de les persones nascudes després de 1700 estan registrades en una base genealògica. Aquesta informació es pot consultar des d'una aplicació instal·lada al telèfon mòbil. El que facilita molt comprovar si la nostra parella és part de la família.

A Islàndia és important fer servir aquesta app, anomenada Íslendingabók cada vegada que facis 'match' a Tinder. Gràcies a les seves dades de més de 700.000 islandesos podràs evitar emportar-te ensurts innecessaris.

Muntatge de dues fotos de pla curt del tiktoker Anuar Yutani parlant de per què cal una prova d'ADN a Islàndia abans de casar-se
Aquest tiktoker explica per què a Islàndia és necessari fer-li una prova d'ADN a la teva parella | TikTok, @Anuar_Yutani, e-noticies.cat

El millor és lligar amb estrangers

Tot i que és cert que a Europa hi ha països més petits que Islàndia, com Luxemburg o Liechtenstein. Aquests últims estan menys aïllats i, per tant, la població es renova amb més facilitat.

El més recomanable per evitar lligar amb un familiar, a més de fer servir l'app, és intentar-ho amb algú de fora. Així és més segur que el nostre crush no sigui un parent llunyà.

El vídeo, amb més de 2 milions de reproduccions, ha causat moltíssima curiositat. Tot i que alguns internautes han comentat que aquests exàmens d'ADN també es fan a altres països com Mèxic. A Espanya, amb més de 47 milions d'habitants, no tenim aquest problema.