Muntatge de fotos de primer pla de Xavier Sardà somrient i, de fons, una imatge de les instal·lacions de TV3
TELEVISIÓ

El motiu pel qual Xavier Sardà mai ha treballat a TV3

Xavier Sardà es va sincerar fa uns mesos a ‘Col·lapse’, el programa de TV3 presentat per Ricard Ustrell

Crónicas marcianas va canviar la vida a Xavier Sardà en tots els sentits. El programa va marcar un abans i un després en la vida professional —i també personal— del periodista. El format va ser el gran trampolí de la carrera del català.

Tot i que Xavier Sardà és molt conegut per Crónicas marcianas, la veritat és que compta amb una llarga trajectòria professional. El presentador s'ha posat al capdavant de diversos formats com La tribu i Dutifrí de Telecinco, o ¡Usted perdone! d'Antena 3.

Tot i que no només ha treballat per a Telecinco i Antena 3, també s'ha deixat veure en programes d'altres cadenes amb Al rojo vivo o La sexta noche. Així mateix, també se l'ha vist a Obrim fil i La gran confusión, dos programes de RTVE.

Actualment, presentador català col·labora a TardeAR, el programa d'Ana Rosa Quintana que ocupa les tardes de Telecinco. Però, malgrat la seva llarga experiència, mai no se l'ha vist gaire a TV3, la televisió pública de Catalunya, i hi ha un motiu.

Plànol curt de Xavier Sardà al plató de 'TardeAR' amb rostre seriós

Xavier Sardà va confessar per què mai ha treballat a TV3

Al llarg de tota la seva trajectòria professional, Xavier Sardà ha treballat en diverses televisions autonòmiques i locals. Tot i això, el català mai ha tingut un format a TV3 i hi ha una explicació.

Fa uns mesos, el novembre del 2023, Xavier Sardà va ser convidat a Col·lapse, un programa de TV3 presentat per Ricard Ustrell. Durant la seva intervenció va parlar de la seva època a Crónicas marcianas i també de la seva trajectòria professional.

Xavier Sardà amb rostre seriós assegut al plató de 'Col·lapse', un programa de TV3

“Vaig gaudir molt fent Cròniques marcianas perquè les audiències eren espectaculars. Ara això és impensable, dos dies vam fer més del 50% d'audiència”, va confessar el català. A més, també va exposar per què es va acabar el format: “Es va acabar perquè vaig dir «prou» després de 8 anys”, va reconèixer.

Després d'aquesta confessió, Ricard Ustrell va aprofitar per dir-li que no se l'havia vist gaire per la cadena catalana. “A TV3 no t'hem vist gaire”. Seguidament, li va preguntar per quin motiu mai no havia estat al capdavant en un format de la televisió catalana: “No t'han trucat durant tots aquests anys?”, va deixar anar.

Xavier Sardà va confessar: “Perquè no, perquè no soc de l'òrbita. Perquè no soc indepe, en definitiva”. I Ustrell li va contestar: “Tens certeses d'això?”. I el presentador va respondre de manera clara: “Certeses que no m'han donat[l'oportunitat], sí eh. Jo no tinc xarxes socials ni les miro mai, però si a mi em donen un programa a TV3, es crea un embolic”.

➡️ Televisió

Més notícies: