Muntatge de fotos de primer pla d'Ana Duato somrient i de fons el cartell promocional de la sèrie 'Cuéntame'

La conversa que Ana Duato va mantenir amb un polític per salvar 'Cuéntame'

'Cuéntame' va rebre l'ajuda d'un alt càrrec gràcies a Ana Duato

Cuéntame  és una de les sèries més longeves i estimades de la televisió al nostre país. I ara és a només dos capítols d'acabar per sempre. D'aquesta manera, posarà fi a la seva història, que està carregada de moments molt positius i d'uns altres realment complicats.

Bona mostra d'aquells instants difícils per a Cuéntame és que Ana Duato va parlar amb un polític perquè ajudés la ficció, perquè la salvés de l'ostracisme. Ella i el seu marit, el productor d'aquesta, van unir forces per imposar-hi el seu desig. I, curiosament, aquesta imposició dels seus anhels en altres instants és la que ara també els ha posat al disparador.

Sembla que la història de la família Alcántara acabarà amb polèmica. Sí, posant totes les cartes sobre la taula.

Ana Duato va intercedir per Cuéntame davant un famós polític

Cuéntame, que en un primer moment s'anomenaria Nuestro ayer, va començar a emetre's el 13 de setembre de 2001. D'aquesta manera és com vam conèixer la família Alcántara i vam ser testimonis del començament de la seva història, que es va situar al 2 d'abril de 1968.

La sèrie de La 1 va esdevenir un autèntic èxit, que continua avui. Tot i això, fins a començar a emetre's va travessar moments realment complicats. En concret, un dels més difícils va ser aconseguir que s'apostés per aquesta i per la seva emissió.

Miguel Ángel Bernardeau, marit de Duato, i Eduardo Ladrón de Guevara van ser els creadors d'aquesta ficció. El primer, com a productor, va lluitar molt per aconseguir que aquesta fos acceptada per una cadena. Però tantes dificultats va trobar que, pel que sembla, va fer pinya amb la seva dona i aquesta va prendre mesures.

Imanol Arias, Ana Duato o Maria Galiana a l'inici del rodatge de la temporada final de Cuéntame Cómo Pasó a La 1
Ana Duato va recórrer a contactes perquè 'Cuéntame' fos una realitat | RTVE

En efecte, ella el que va fer va ser parlar amb José María Aznar, el llavors president del Govern. El va informar que l'acord amb TVE estava encallat i aquest la va ajudar parlant amb el director general de l'ens públic, Pío Cabanillas. Així es va donar pas a l'emissió de Cuéntame, per tant, ella va aconseguir salvar aquesta ficció, que podia haver quedat guardada en un calaix.

Muntatge de José María Aznar parlant amb un micròfon a la cara i Ana Duato posant en un photocall
La protagonista de 'Cuéntame' va aconseguir que Aznar l'ajudés perquè la sèrie s'emetés | e-noticies.cat, Europa Press, GTRES

En aquest moment, Ana i el seu marit es van unir per fer realitat els seus desitjos, que el projecte veiés la llum. Ho van fer recorrent al seu contacte amb aquell, que els convidava habitualment a sopar. Per això el polític va arribar a explicar a les seves memòries que “la idea de la famosa sèrie va néixer en un d'aquells sopars, el que passa és que a les idees cal posar-los rodes”.

Cuéntame, al disparador per culpa d'Ana Duato i la resta d'actors

Cuéntame va ser creada, entre d'altres i tal com hem indicat, per Ladrón de Guevara. Aquest precisament en el seu moment va desmentir el que havia explicat Aznar: “Jo vaig escriure el primer capítol i vaig desenvolupar la bíblia i no el vaig veure mai per allà. No el conec i no va intervenir gens en la gènesi”.

Un autor que avui és de màxima actualitat. I és que ha esclatat contra Ana Duato, contra el seu marit i contra la resta d'actors. Ho ha fet després que María Galiana hagi qüestionat la feina d'ell i altres guionistes que han passat per la sèrie.

Eduardo Ladrón de Guevara posa amb els seus col·legues de professió a la presentació d'Alma Series
El creador de 'Cuéntame', el veterà Ladrón de Guevara, ha deixat en dubte Duato, el seu marit i la resta d'actors | Twitter, almaguionistas

Ell ha destacat la manca d'educació d'alguns dels intèrprets, que no respectaven la feina i volien imposar les seves idees. Fins i tot ha exposat que aquest pes dels actors ha estat fruit que el productor està casat amb Duato i ho permetés. I això va donar lloc al fet que “s'arribés gairebé a una mena de producció executiva paral·lela a les mans dels actors en moments determinats”.

Així, ha assenyalat que el matrimoni esmentat, el que va ajuntar forces i va recórrer a Aznar perquè Cuéntame fos una realitat, també és el responsable de situacions complicades. La seva unió va fer que, segons Eduardo, la tasca dels guionistes s'hagi vist esquitxada i assenyalada pel repartiment actoral.

Ana Duato amb biquini i Miguel Ángel Bernardeau amb els braços creuats a la platja
El creador de 'Cuéntame' ha assenyalat el matrimoni com a responsable dels problemes de la sèrie | Europa Press

Amb aquestes paraules ha deixat clar que l'ambient a la ficció no ha estat com tothom creia. Sí, que els creadors del guió han patit i han estat menyspreats pel productor, per la seva dona i per la resta d'actors diferents vegades. I aquesta és una veritat que ara omple de polèmica el final imminent de la sèrie.