Muntatge de fotos de l'actor José Luis Gil amb el cartell promocional de la sèrie 'La que se avecina' de fons i al costat un gràfic de barres amb interrogants
TELEVISIÓ

Audiències ahir: 'La que se avencina' aconsegueix que Telecinco recuperi l'esperança

Les audiències d'ahir han estat especialment contundents

Les audiències ahir van parlar clar i net, i van deixar de manifest qui va ser el líder de la nit. La cadena que ho va aconseguir va ser Antena 3, malgrat tenir com a rival una sèrie que durant temps ha estat l'opció preferida dels espectadors. Ens estem referint a La que se avecina, de Mediaset.

Les audiències d'ahir van evidenciar que aquesta temporada de la ficció esmentada, que ahir a la nit va emetre el seu últim capítol de la temporada, no ha estat positiva. Ha perdut èxit de manera indiscutible. Tot i això, amb la seva finalització, dona a Telecinco una nova esperança de trobar un format que en aquest horari captivi els teleespectadors.

Les audiències ahir van ser aclaridores amb La que se avecina

Les audiències, durant anys, han donat suport a la sèrie La que se avecina. Per això, durant moltes temporades l'han fet líder indiscutible a la seva franja horària. Tanmateix, sembla que ja és cosa del passat.

Ahir a la nit l'opció preferida dels espectadors va ser la sèrie Hermanos, d'Antena 3, que va aconseguir un 14,9 % de quota i 1 244 000 seguidors. Telecinco, amb la història dels veïns del carrer Contubernio, va haver de conformar-se amb el segon lloc. I és que no va passar del 9 % i 823 000 persones davant del televisor, encara que va registrar 2 635 000 espectadors únics.

Aquesta dada d'audiències deixa clares dues coses. La primera és que la temporada no ha estat tan seguida com les anteriors. La segona és que ahir va frenar la ratxa de tres setmanes creixent en seguidors.

Durant 12 temporades la ficció de José Luis Gil i Jordi Sánchez ha aconseguit quotes de pantalla entre l'11,4 % i el 23,6 %. Unes xifres que la convertien sempre en la proposta més vista cada vegada que s'emetia, per la qual cosa Telecinco hi tenia una aposta segura per triomfar. Tot i que en aquesta ocasió no ha estat així, ja que ha tingut les dades més baixes de tota la seva història.

En aquesta temporada 13 només un dia ha arribat a assolir el 10 % de quota. I això ha deixat perplex el mateix equip i fins i tot Mediaset. Ningú s'esperava aquest revés, que es desitja que no es repeteixi amb les pròximes que ja tenen entre mans.

Amador (Pablo Chiapella), Fina (Petra Martínez) i Menchu (Loles León) al tràiler de la temporada 14 de La que s'acosta
Les audiències d'ahir van evidenciar com ha estat la temporada per a la sèrie | Prime Video

Telecinco, no obstant això, vol ser positiva, malgrat les audiències aconseguides. És clar, perquè amb l'emissió d'aquest últim capítol, ara té un lloc a la graella i una nova oportunitat per remuntar en resultats. Compta amb una altra possibilitat per trobar un format amb què tornar a captar els espectadors i amb què recuperar el lideratge de l'horari de màxima audiència.

Les audiències d'ahir van ser molt clares igualment amb altres programes

Les audiències d'ahir han estat també molt contundents amb altres cadenes i espais. Per exemple, va donar una alegria a La Sexta, que va millorar 2,6 punts respecte a la setmana anterior. I tot gràcies a l'emissió de la comèdia espanyola Thi Mai, rumbo a Vietnam, protagonitzada per Carmen Machi i Dani Rovira.

Per contra, les dades no van ser tan positives per al programa Fuera de cobertura, de Cuatro, que va emetre un especial sobre el fentanil. Sí, perquè va perdre 1,6 % respecte a l'emissió de fa una setmana.

Les dades d'ahir, per la seva banda, van ser agredolces per al concurs El Conquistador de La 1. És cert que va pujar tres dècimes pel que fa a quota de pantalla, arribant al 7,9 %. Però és que va perdre 24 000 espectadors respecte a l'emissió anterior, per la qual cosa va haver de conformar-se amb un total de 638 000 seguidors.