Muntatge d'Ana Duato amb actors de 'Cuéntame'

Ana Duato ja no amaga el problema que hi ha a 'Cuéntame' i afecta els seus companys

Ana Duato sap que 'Cuéntame' es troba esquitxada per la polèmica

L'actriu Ana Duato és molt coneguda i estimada al nostre país. Això ho ha aconseguit donant vida durant 23 temporades a Mercedes Fernández a la sèrie Cuéntame.

Ana Duato està a punt de concloure el pas per aquesta ficció, ja que li queden dos capítols per acabar. I just ara, quan posarà el colofó d'or al seu camí, ha arribat l'escàndol que no pot amagar. Ella i els altres actors d'aquesta producció són al disparador, després d'un intercanvi de retrets públics amb els seus guionistes.

Ana Duato sap l'origen d'aquesta polèmica al voltant de Cuéntame

Cuéntame és una de les sèries més longeves de la televisió i també una de les que més afecte desperta entre el públic. Bona mostra d'això és que, només començar a emetre's la seva última temporada, l'èxit d'audiència ha estat innegable. I així s'espera fins al final, que es produirà en dues setmanes.

Tot i això, la fi d'aquesta ficció de La 1 s'està veient entelat per la controvèrsia. Sí, per un intercanvi de retrets entre actors i guionistes.

La polèmica ha sorgit recentment quan María Galiana, que interpreta Hermínia, ha fet unes declaracions contra els professionals del guió. En concret, en una entrevista per a Vertele, ella ha criticat que aquells no traguessin més suc al seu personatge. Considera que l'han desaprofitat.

María Galiana durant les entrevistes de l'última temporada de Cuéntame Cómo Pasó a La 1
L'àvia de 'Cuéntame' ha generat polèmica amb les seves paraules | RTVE

De la mateixa manera, ha reconegut que “hem llegit la cartilla als guionistes. No només jo, també els altres. Hi ha hagut vegades que ens ha costat més feina perquè hi ha hagut guionistes força tossuts que no entenien el que nosaltres fèiem”.

“Jo, amb perdó dels veneçolans, he dit moltes vegades: «Això no ho podem fer, perquè això és un culebró veneçolà, això no és Cuéntame". La idea que els protagonistes, sobretot la família, tenien del que era la sèrie, sempre s'ha imposat i és el que ens ha fet perdurar. Perquè si no, ens hauríem anat a la porra en tres o quatre anys, més o menys”.

La polèmica al voltant de Cuéntame ha esclatat

Cuéntame està al focus mediàtic per les paraules de Galiana sobre el seu comportament, el d'Ana Duato i els altres actors de la sèrie. I és que aquestes declaracions han ofès a nombrosos professionals del guió, entre ells alguns que hi han treballat.

Així, ara, ha parlat amb contundència Eduardo Ladrón de Guevara, un dels creadors d'aquesta ficció i que en va ser guionista. Ho ha fet en un acte organitzat pel sindicat de guionistes d'Espanya. En aquest ha dit això: “He llegit unes manifestacions d'algun actor parlant pestes dels nous guionistes”.

“M'han deixat perplex. Són una falta de respecte”.

Eduardo Ladrón de Guevara posa amb els seus col·legues de professió a la presentació d'Alma Series
El creador de 'Cuéntame' i veterà guionista ha deixat en evidència els actors de la sèrie | Twitter, almaguionistas

En aquest punt, la ment pensant de Cuéntame ha admès sense objecció que “en aquesta sèrie hi va haver actors amb poca educació. He patit molt perquè a la taula italiana, quan ens reuníem per llegir els guions, els actors es van convertir en grans inquisidors. I això no està bé perquè crea inseguretat al guionista i converteix la sèrie en un circ”.

És més, ha revelat que Imanol Arias, que interpreta el marit d'Ana Duato, els va posar moltes pegues per abordar la separació del matrimoni. Fins i tot ha assenyalat Irene Visedo, que dóna vida a Inés Alcántara, ja que ha explicat que en els primers capítols va fer una cosa inesperada. Es va presentar amb un guió que havia escrit ella i “jo em vaig quedar atònit”.

“Aquí em sembla que la productora no va actuar bé. Va ser la primera vegada que els actors van pujar a lloms de tot i així ens va anar en molts moments”.

Imanol Arias, Ana Duato o Maria Galiana a l'inici del rodatge de la temporada final de Cuéntame Cómo Pasó a La 1
El pare de 'Cuéntame' ha confessat el comportament qüestionable dels actors | RTVE

Altres professionals del guió que han opinat després de la polèmica al voltant de Cuéntame

Això sí, Eduardo no ha estat l'únic professional que ha tret els colors als actors de Cuéntame i ha criticat Maria Galiana. Per exemple, Javier Olivares, guionista i creador d'El Ministerio del Tiempo, ha arremès durament contra aquesta dona. A xarxes ha escrit: "Les seves declaracions demostren menyspreu i ignorància, per molt bona que sigui l'actriu".

“És molt fàcil corregir i opinar. Una altra cosa és crear des de zero un guió o un personatge. També mostra que la nostra indústria segueix ancorada en el passat més del que creiem”.

Sense oblidar que el mateix Sindicat de Guionistes s'ha manifestat sobre el que ha dit l'andalusa. Ho ha fet a la xarxa social X mitjançant aquesta piulada: “Comentaris com aquest són una falta de respecte enorme cap a diverses generacions de guionistes d'aquest país. Ells i elles han creat i escrit aquesta sèrie i aquest personatge perquè altres es llueixin”.

“El mínim és respectar la feina. I, ja posats, els culebrons també”.