Muntatge de Maria Elisa García Fuster (diputada de Vox) amb Pere Aragonés
POLÍTICA

Vox, contra més traspassos al Govern: 'Són incapaços de gestionar el que ja tenen'

Vox ha acusat Grande-Marlaska d'“instrumentalitzar” la policia


La diputada de Vox al Parlament de Catalunya, Maria Elisa Garcia Fuster, ha reaccionat a les declaracions que va fer ahir Pere Aragonès a TV3.

Garcia Fuster ha criticat durament el president de la Generalitat i ha rebutjat la possibilitat que Catalunya pugui demanar tots els seus impostos.

A l'entrevista a TV3, Aragonès plantejava que Catalunya pugui tenir un model propi de finançament. Des de la Generalitat expliquen que durant el 2024 es pugui dur a terme aquest traspàs com “un gran acord de país”.

Davant d'això, la diputada de Vox s'ha mostrat completament en contra. “Estem en contra de fer més traspassos. S'ha demostrat que són totalment incapaços de gestionar les que ja en tenen”, ha criticat.

A més, Garcia Fuster ha animat la ciutadania a mantenir les mobilitzacions contra el pacte d'amnistia entre Pedro Sánchez i els processistes.

Maria Elisa García Fuster (diputada de Vox) en roda de premsa

La diputada ha assegurat que “sempre” recolzaran les forces de seguretat i ha evitat criticar les actuacions policials contra els manifestants. Tot i això, ha aprofitat també per acusar el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, d'“instrumentalitzar” la política.

“El que critiquem nosaltres és l'actuació de Marlaska i de les seves ordres”, ha puntualitzat Garcia Fuster.

La diputada del partit d'Abascal ha denunciat també la “traïció” del PSOE. A més, ha aprofitat per assegurar que des de Vox “no deixaran sols” els catalans que han estat “enganyats” pel PSC.

La Generalitat planteja autogestionar la recaptació d'impostos després del traspàs de Rodalies

Fins ara, i des del 2010, la Generalitat era el titular de Rodalies, encara que, a la pràctica, depenia del Ministeri de Transports.

Després del pacte de govern de Pedro Sánchez amb ERC, s'ha traspassat de manera “integral” el servei de Rodalies. Amb això vol dir que es traspassen tant l'operadora com la infraestructura i els trens i les màquines.

➡️ Política

Més notícies: