Muntatge d'Ignacio Garriga amb Maria Dolors Sabater, presidenta de la CUP
POLÍTICA

Vox deixa en ridícul la CUP al Parlament

El partit d'Abascal ha titllat la CUP de “no respectar la llengua catalana”


Tres faltes d'ortografia han estat el que ha necessitat Vox per suspendre un ple al Parlament de Catalunya. El motiu? Un article, un pronom i un accent mal posats en català en una moció de la CUP.

El partit d'Abascal va registrar una esmena a la moció dels independentistes per corregir tres faltes d'orografia que presentava. L'esmena no va ser acceptada pel Parlament i ahir els verds van demanar reconsiderar-la al debat.

Esmena presentada per Vox davant d'unes faltes d'ortografia de la CUP

Aquesta reconsideració ha portat a suspendre el ple, convocar la taula i la junta de portaveus i estudiar l'esmena.

El Parlament, que ha mantingut el criteri, ha rebutjat l'admissió de l'esmena de Vox. Des del Congrès, a més, han explicat que com que els errors ortogràfics es troben al preàmbul, aquest no es vota, i que, per tant, no té validesa.

Ha estat el diputat de Vox, Manuel Jesús Acosta, professor de català, que ha assegurat defensar més el català que la CUP. De fet, a les seves xarxes socials se n'ha jactat.

La CUP es nega a corregir un error ortogràfic per què ho demana Vox

Tot i que això pugui semblar un error puntual, la veritat és que fa un any, es va repetir la mateixa escena.

L'1 de juliol del 2022, la CUP va presentar una moció amb diverses sol·licituds al Parlament de la Generalitat. En aquesta moció les independentistes tenien dues faltes d'ortografia.

Davant això, Acosta els va recriminar una “falta de respecte per la llengua catalana” i els va demanar que arreglessin els seus errors ortogràfics.

Lluny d'això, Maria Dolors Sabater, presidenta de la CUP, i les seves diputades, van assumir-ne l'error, però es van negar a corregir-ho. El motiu? Que va ser Acosta, un diputat de Vox, el que els ho demanava.

➡️ Política

Més notícies: