Foto del ple del Parlament de Catalunya mentre es vota el pressupost per al 2024
POLÍTICA

El Parlament confirma que els partits tindran 850.000 euros més l'any per assessors

El Parlament ha aprovat el pressupost amb un augment en els recursos per contractar assessors

Notícia polèmica. El Parlament ha aprovat aquest dimecres el pressupost per al 2024 de gairebé 60 milions, amb 850.000 euros més anuals dedicats a contractar assessors per a les formacions polítiques.

Fins ara el Parlament gastava 2,9 milions l'any en assessors, una xifra que es veurà augmentada el proper any, que pujarà fins a 3,7 milions d'euros. La mesura ha estat aprovada per PSC, Junts i ERC, però a la qual s'hi han oposat CUP, Vox i Comuns. Cs i PP s'han abstingut.

El Parlament es gasta 850.000 euros més en assessors

El Parlament ha aprovat aquest dimecres el pressupost de 60 milions d'euros per al 2024. Un en què es preveu la despesa de 850.000 euros anuals més que es dedicaran exclusivament a recursos perquè els grups puguin contractar assessors. Una mesura, sens dubte, molt polèmica.

Fins ara la cambra catalana gastava 2,9 milions d'euros anuals en assessors. Amb les modificacions, el pressupost del 2024 per a aquest àmbit puja a 3,7 milions.

Així, doncs, cada any es gastaran uns 850.000 euros més. De fet, aquesta modificació ja s'ha començat a aplicar des del 15 de setembre i ja ha suposat un increment de 240.000 euros per al 2023.

Pla general del Parlament de Catalunya amb els diputats votant una moció

Apugen el sou als assessors

Per si no n'hi hagués prou, amb la modificació els grups poden augmentar el sou del tipus d'assessors que ja tenien un sou més alt.

El salari més elevat era de 4.439 euros al mes. I, des d'aquest setembre, pot ser de 4.994 al mes. Tenint en compte que hi ha diferents tipus d'assistents amb sous diversos, la diferència entre el que pot cobrar menys i el que en pot cobrar més és del doble, ja que el salari de tipus 1 està fixat en 2.219 euros al mes. De fet, cada grup parlamentari pot decidir quants assessors en té de cada tipus.

Així mateix, els comptes també preveuen que, a partir de l'1 de gener del 2024, el Parlament es farà càrrec del pagament de les pensions dels expresidents de la cambra catalana. Concretament, s'hi destinaran 296.000 euros. Fins ara es pagava a través dels pressupostos de la Generalitat.

Un cop el ple del Parlament ha aprovat el seu pressupost, el remetrà al Govern perquè l'incorpori al projecte de pressupostos de la Generalitat per a l'any que ve.

➡️ Política

Més notícies: