Primer pla de Pere Aragonès capcot i amb rostre seriós
POLÍTICA

Els catalans passen de Pere Aragonès

L'entrevista al President enfonsa TV3


La societat catalana ha passat del cansament a la desídia amb els seus màxims dirigents. Per mostrar un botó, l'entrevista al President de la Generalitat, ahir, al prime time de TV3, va ser una punxada espectacular. Només un 13,3% d'espectadors, 258.000, van seguir l'entrevista d'Ariadna Oltra a Pere Aragonès.

I això malgrat que el Telenotícies, abans de l'entrevista, va tornar a ser el programa més vist amb 577.000 espectadors (24,9%). És a dir, més de la meitat dels catalans que van veure el TN Vespre van canviar de canal quan va sortir Aragonès. Una mostra del poc interès que desperta el president de Catalunya.

La d'ahir a la nit va ser la primera entrevista al president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de la investidura de Pedro Sánchez. TV3 va modificar la graella i va fer una programació especial, amb connexió des del Palau de la Generalitat. Després, Xavier Grasset va conduir un especial 3/24 analitzant les paraules del president.

Manca d'interès i desconfiança

El pitjor que pot passar-li a un dirigent és que el que diu ja no interessi ningú. Això vol dir dues coses, o el que diu és irrellevant, o els ciutadans ja no es creuen el que diu. Els nivells d'audiència mostren una manca d'interès o una profunda desconfiança dels catalans envers el president.

Aragonès va aprofitar el moment per defensar l'estratègia del diàleg promoguda per ERC i convidar Junts a la taula de diàleg. Una oferta que ha obert una nova baralla amb els de Puigdemont. El problema per als dos partits és que els independentistes ja els fiquen tots al mateix sac.

La punxada d'Aragonès a TV3 també és símptoma de l'accelerat declivi del processisme. Els acords amb el PSOE han acabat per fracturar el moviment independentista entre les bases i la direcció. Esquerra i Junts podrien patir les conseqüències en les properes eleccions, amb una altra patacada electoral.

Els problemes d'ERC

El President Aragonès va donar l'entrevista amb un to solemne, mentre el seu partit afronta una important crisi interna de confiança. Interna, perquè Oriol Junqueras i Pere Aragonès es continuen disputant el control del partit. I de confiança, perquè l'independentisme els ha donat l'esquena per traïdors.

Sense un lideratge clar i caient sense remei a les enquestes, ERC afronta un període complicat. El seu únic consol és que ara Junts ha passat a engrossir també les files dels traïdors i botiflers. Puigdemont va camí d'assolir la cota d'impopularitat de què fins ara gaudia Pere Aragonès amb exclusivitat.

➡️ Política

Més notícies: