Primer pla de Najat Driouech, diputada d'ERC
POLÍTICA

Repàs a la diputada musulmana d'ERC després de defensar els drets de la infància

‘És una broma, suposo’, deien els usuaris de X després de la publicació en xarxes d'un cartell celebrant el Dia Mundial de la Infància

La diputada al Parlament de Catalunya per ERC, Najat Driouech, ha estat blanc de les ires a X. La raó és que aquesta setmana va pujar una imatge celebrant el Dia Mundial de la Infància. Donada la seva condició de musulmana, molts usuaris de X li han retret el tracte que la seva religió dispensa a les nenes.

Islam i esquerra: una tensió constant

Un dels punts de fricció al pensament progressista és la relació que aquest ha de tenir amb l'islam. Tal com s'entén avui, l'esquerra presumeix de ser oberta, inclusiva i, en definitiva, respectuosa. Però les religions són, de seu, dogmàtiques i encara més la musulmana.

L'islam planteja un ordre social i polític completament travessat pels seus preceptes religiosos. I és conegut per tothom el paper subsidiari de la dona o la persecució als homosexuals. Així que sembla que, naturalment, seria que l'esquerra fos incompatible amb l'islam.

Però quan l'esquerra no és per si mateixa crítica, sempre hi ha algú per recordar-li la seva incoherència en aquest punt. I això és el que li ha passat a Najat Driouech, parlamentària per ERC. Va compartir aquesta setaman una imatge al compte de X i 'hipòcrita' és el més suau que li han dit.

'Quin cinisme!'

Aquest ha estat el missatge de la diputada:

'La teva religió és la primera que no defensa els drets de les nenes', li recriminava algun usuari. Altres directament demanaven que 'Fora els vels dels nostres barris'. I fins i tot hi havia algú que gosava dir-li que l'islam és una religió 'masclista, homòfoba i quasi medieval'.

Captures de diversos tuits crítics amb Najat Driouech

En fi, que no s'han tallat precisament a l'hora de mostrar el rebuig cap a l'islam. La trucada de la diputada a 'defensar' els drets dels nens li ha donat un resultat invers al que esperava. 'Sou una estafa', concloïa un altre usuari en referència a l'esquerra autoqualificada de progressista.

➡️ Política

Més notícies: