Primer pla de Pere Aragonès, president de la Generalitat
POLÍTICA

La justícia obliga la Generalitat a fer més classes en castellà a l'escola

El govern de Pere Aragonès torna a rebre un revés judicial


Aquest dilluns, 6 de novembre, s'ha fet pública una nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que augmenta les hores de castellà a les aules catalanes. Fa tot just dues setmanes es feia públic que el TSJC obligava el col·legi Turó del Drac, de Canet de Mar, a impartir una assignatura troncal en castellà.

La història es repeteix. Doncs, aquest dilluns, el Tribunal ha ordenat que a un centre del Prat de Llobregat, a Barcelona, també s'imparteixi almenys una assignatura més en castellà. D'aquesta manera, el Tribunal confirma la mesura cautelar que ja tenia concedida al centre.

Imatge de la Consellera d'Educació, Anna Simó, i Pere Aragonès

En aquest cas, una família del centre va demanar al Tribunal que ordenarà impartir un 25% de les hores lectives en català. Després de tenir la sentència concedida com a mesura cautelar, el TSJC ha confirmat la decisió.

Ha sentenciat que l'escola haurà d'impartir en castellà, a més de l'assignatura de llengua, "una altra àrea, matèria o assignatura no lingüística curricular que, per la seva importància al conjunt del currículum i la seva càrrega lectiva, pugui ser considerada com a principal".

Així mateix, malgrat que el Tribunal no pot utilitzar paràmetres percentuals, doncs, si no anirien en contra de la nova normativa del Govern de la Generalitat, ha reconegut que el menor té dret a rebre educació en castellà, mentre segueixi escolaritzat al sistema educatiu català.

Anna Simó carrega contra el TSJC

Davant la sentència del Tribunal, la consellera d'Educació, Anna Simó, n'ha expressat el seu rebuig. "El TSJC ha tornat a sentenciar contra el sentit comú de la pedagogia, aquesta vegada forçant més hores de castellà a un grup classe d'una escola del Prat de Llobregat. Ens defensarem davant de totes i cadascuna de les seves ingerències", ha sentenciat.

Tot i això, es tracta, doncs, d'un nou episodi on queda demostrat que el "blindatge del català a les escoles", del qual tant han parlat les autoritats catalanes, queda en un no-res. D'aquesta manera, es torna a confirmar que el Govern, al contrari del que diu, no ha aconseguit blindar el català a les escoles.

➡️ Política

Més notícies: