Imatge d'un tren de Rodalies aturat i diversos usuaris caminant i esperant a l'andana
POLÍTICA

Sindicats de Renfe convoquen una vaga de diversos dies contra el traspàs de Rodalies

Sindicats de Renfe i Adif se sumen a les protestes contra l'acord entre PSOE i ERC

Enèsima crítica per l'acord entre el PSOE i ERC. La setmana passada, Pedro Sánchez arribava a pactar amb Esquerra Republicana el traspàs de Rodalies a la Generalitat.

Un fet que demanaven des de feia temps, i que ha desfermat les protestes al voltant del país. De fet, ahir mateix es van convocar concentracions a diferents punts d'Espanya davant de les seus del PSOE i del PSC per protestar contra l'acostament del Gobierno als partits independentistes.

Ara, sindicats de Renfe i Adif també s'han mostrat contraris a aquest acord del PSOE amb ERC i han anunciat cinc dies de vaga.

Sindicats de Renfe i Adif anuncien cinc dies de vaga

Renfe i Adif han reaccionat a l'acord entre PSOE i ERC per al traspàs de la gestió de Rodalies a la Generalitat anunciant cinc dies de vaga. Seran els dies 24 i 30 de novembre, i 1, 4 i 5 de desembre, dates properes al pont de la Constitució.

S'ha informat d'aquesta resposta de Renfe i Adif en unes reunions extraordinàries aquest dimarts 7 de novembre. També s'ha anunciat que les vagues es duran a terme a tots els serveis ferroviaris del país, fins i tot a l'alta velocitat.

Semaf, que té majoria a la representació dels maquinistes, van expressar el rebuig total al traspàs pactat hores després d'anunciar l'acord.

Imatge d'un tren de rodalies de Renfe

Un que, ara com ara, només preveu que la Generalitat assumeixi la infraestructura ferroviària de les línies de la línia del Maresme de l'R1, la línia Sant Vicenç de Calders-Barcelona de l'R2 sud i la línia Papiol-Hospitalet-Vic-Puigcerdà de l'R3 Tot i que han destacat que s'obre la porta a "discutir sobre tots els trams de vies que passen per Catalunya".

En canvi, sindicats com CCOO i UGT no s'han mostrat contraris als canvis de competències, però han advertit que és un procés "molt complex".

Els sindicats, a més, han criticat la manca d'informació quant a les condicions laborals de la plantilla des que es va fer públic l'acord entre el PSOE i ERC.

Tot i això, tots dos partits defensen que es tracta d'un acord polític, sense que encara s'hagin pogut abordar aspectes tècnics sobre com es duria a terme el traspàs de competències. Tot i que han garantit les condicions laborals dels 2.500 treballadors que hi ha actualment a Catalunya.

L'únic que ha transcendit fins ara és que la gestió estarà a càrrec d'una nova empresa, Rodalies Catalunya, que anirà a mitges entre l'Estat i la Generalitat.

➡️ Política

Més notícies: