Muntatge de Silvia Orriols i els estudis de TV3
POLÍTICA

TV3, una altra vegada a l'ull de l'huracà per la seva última notícia atacant Sílvia Orriols

Una entitat promarroquina denuncia la diputada d'Aliança Catalana i li demana entre 3 i 4 anys de presó

TV3 ja fa temps que ha deixat de ser un mitjà de comunicació objectiu. Processos de selecció de periodistes en funció de la seva ideologia, denúncies de treballadors per les ingerències d'ERC, treballadors admetent que hi ha directrius per silenciar Sílvia Orriols, crítiques del Sindicat de Periodistes pel seu 'servilisme al poder', tracte diferent a les diverses formacions polítiques del Parlament… exemples en tenim a patades. I les darreres hores, hem tingut una altra mostra més del biaix ideològic de la tele pagada per tots els catalans i que té un cost de més de 300 milions d'euros públics anuals.

L'última polèmica de TV3 sorgeix de la notícia sobre la denúncia que una entitat promarroquina ha fet contra Sílvia Orriols. La Fundació Ibn Battuta ha denunciat per delictes d'odi la diputada d'Aliança Catalana. Ho ha fet davant la Fiscalia especialitzada en delictes d'odi de Barcelona i demanen que sigui condemnada entre 3 i 4 anys de presó pels seus missatges contra l'islamisme.

Pla mitjà de Sílvia Orriols, mirant a càmera, asseguda al seu despatx i amb les mans al teclat i ratolí del seu escriptori

Entre altres coses, acusen Sílvia Orriols de posar traves als immigrants a l'hora d'empadronar-se. Fa mesos, la premsa pública i concertada a Catalunya ja va iniciar una campanya contra l'alcaldessa de Ripoll per aquest tema. Tot i això, malgrat la pressió de la Generalitat i fins i tot del govern d'Espanya, ningú no va poder demostrar que la líder d'Aliança Catalana s'hagués saltat la llei. I aquests mateixos mitjans van haver de recollir el cable. De fet, exhaurir els tres mesos que permet la normativa per comprovar la veracitat de les dades presentades pels sol·licitants és una pràctica habitual en ajuntaments de gairebé tots els colors.

Onada de crítiques a TV3

Un cop més, TV3 ha optat per seguir la seva campanya contra Sílvia Orriols, que ja ve de lluny. En primer lloc, no han faltat els adjectius "xenòfoba" o "extrema dreta" per referir-se a l'alcaldessa de Ripoll, fet habitual a la televisió pública a l'hora de parlar de la líder d'Aliança Catalana o del seu partit.

Però n'hi ha més. A la seva notícia, TV3 ha decidit donar veu al president de la Fundació Ibn Battuta, a la fiscal contra els delictes d'odi de Barcelona, a la directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat o al Delegat del Gobierno a Catalunya. Tots els seus discursos, lògicament, anaven en la mateixa direcció. Ja se sap que el moralisme imperant no permet veus dissidents. Però és clar, molts han criticat l'absència de Sílvia Orriols, que no va poder donar la seva versió dels fets.

“Seguiu, que a les properes[eleccions]traurà 6 diputats”, “Per què heu de parlar posant adjectius contínuament?”, “quina ràbia que fa a alguns que Aliança Catalana trenqui el relat obligatori per quedar bé i callar”, “el que heu de fer és esmentar la nacionalitat dels delinqüents” o “la TV pública pagada per tots els catalans al servei del règim” són alguns dels centenars de comentaris crítics que ha rebut TV3 a la seva notícia.

Queda clar, doncs, que malgrat que la televisió pública se sosté gràcies als més de 300 milions d'euros de tots els catalans, TV3 segueix la deriva ideològica, obviant que gairebé 120.000 catalans van votar la formació de Sílvia Orriols. És una cosa que ja fa temps que fan amb Vox i amb altres formacions i que, ara, amplien també a Aliança Catalana.

Sílvia Orriols respon a la denúncia

La líder d'Aliança Catalana no va tardar a respondre a la denúncia feta per la Fundació Ibn Battuta. Sílvia Orriols retreu que "no van veure odi en qui predicava la gihad i amuntegava bombones de butà", en referència als terroristes de Ripoll que van cometre la massacre del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils.

"O sigui, un lladre marroquí pot reincidir 107 vegades damunt Catalunya sense que li passi absolutament res, però a la batllessa de Ripoll li demanem 5 anys de presó per denunciar que l'islam i els valors occidentals són incompatibles. Ho he entès bé?", també es preguntava.

"Si tant us desagrada que defensem els nostres valors i les nostres lleis civils, torneu al Marroc. De veritat us penseu que recularem 600 anys en drets i llibertats perquè us sentiu com a casa?", "les associacions islàmiques establertes a Catalunya farien bé de buscar delictes d'odi dins de les mesquites i deixar en pau els càrrecs electes. Potser és perquè al vostre país les dones no poden dir-hi la seva, però a Catalunya sí. I som a Catalunya, colla de totalitaris", "quan l'islamisme es creu impune i qüestiona i ataca els fonaments, drets i llibertats de les democràcies europees, l'islamofòbia ja no és una opció, és un deure" o "tenir por de l'islam i rebutjar els seus plantejaments primitius, misògins i antioccidentals no és un delicte. I si ho és, no cabrem a les presons", van ser alguns dels missatges de Sílvia Orriols durant el dia d'ahir.

➡️ Política

Més notícies: