Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3

POLÍTICA

TV3 selecciona periodistes per la seva ideologia: proves sobre manters o Sílvia Orriols

Professionals denuncien a E-Notícies que el nou procés de selecció de personal de la televisió pública catalana valorava més els criteris ideològics que els professionals

Si mai t'has preguntat els motius de la deriva woke de TV3 en els darrers temps, sembla que ja tenim resposta. Segons denuncien diversos professionals a E-Notícies, els nous processos de selecció de personal de la televisió pública catalana es basen en criteris ideològics i no en criteris professionals.

Diversos testimonis relaten a aquest diari què és el que ha passat en el recent procés per seleccionar nous periodistes per a la secció d'informatius de TV3. "S'havia d'elaborar una notícia sobre la prohibició de les abaia a França, la pressió policial sobre els manters a Barcelona, el petó de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso o un perfil polític de Sílvia Orriols", expliquen.

El problema, denuncien, és que s'exigia que "la manera d'abordar la notícia havia de coincidir al 100% amb l'ideari polític i ideològic dels responsables d'informatius actuals". Per exemple, "calia deixar clar que Sílvia Orriols és xenòfoba, incidir reiteradament en l'abús masclista de Rubiales o denunciar la brutalitat policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona contra els manters. Si no ho feies així, el resultat era un suspens. Fins i tot es puntuava numèricament les vegades que el candidat deixava clara la seva perspectiva «correcta» al llarg de la notícia”, ens comenten.

En aquest procés per incorporar nous redactors a TV3 es puntuaven "nous conceptes com la perspectiva de gènere, la perspectiva en diversitat social i la perspectiva en drets humans", un criteri que ha estat decisiu per al resultat de l'oposició. "La capacitació professional del candidat quedava en un tercer o quart pla", critiquen. En resum, es premiava l'enfocament ideològic davant dels criteris professionals.

Això, denuncien, és una fórmula que hauria trobat la cúpula d'informatius de TV3 per garantir l'afinitat ideològica del candidat i “desfer-se de professionals amb uns quants anys de trajectòria a TV3, però incòmodes per als gestors d'informatius actuals”. "El Departament d'informatius ha aprofitat aquests requisits per fer una selecció professional a mida", ens expliquen.

Davant d'aquesta denúncia feta per diversos professionals a E-Notícies, des d'aquest diari ens hem posat en contacte amb TV3 perquè ens donin la seva versió dels fets. Al departament d'informatius s'han netejat les mans dient que ells no incideixen en els processos de selecció i ens van derivar a “Selecció de recursos humans”. Tot i això, aquest departament no ha volgut respondre la consulta feta per E-Notícies.