Policies nacionals d?Espanya en un aeroport al costat d?un avió blanc.
POLÍTICA

Critiquen un alcalde del PSC per celebrar l'expulsió de 22 multireincidents

Els socialistes han pres nota del problema social de la multireincidència i els retreuen que arriben tard

El delegat del Gobierno a Catalunya, Carlos Prieto Gómez, membre important del PSC, informava ahir de l'expulsió de 22 ciutadans estrangers. Segons va explicar, aquests 22 criminals “acumulaven un llarg historial per delictes molt greus”. El delegat del Gobierno concloïa amb força contundència que “la multireincidència és i serà un objectiu prioritari”.

Poc després, l'alcalde del PSC de Mataró, David Bote, celebrava aquesta decisió amb un breu missatge a les xarxes socials. “Aquesta és una feina imprescindible”, va dir l'alcalde Bote en referència a les expulsions multireincidents:

Onada de crítiques

Tant la decisió de les expulsions com la celebració que n'ha fet l'alcalde Bote han estat objecte de moltes crítiques. Algunes d'elles força tòpiques i fins i tot molt insultants. “David, ara ets de Vox?”, “Fatxa”, “Passa't a Vox i no dissimulis, paràsit fatxa de merda”, “colon de merda”, etc.

Més enllà d'aquestes crítiques simplement insultants, altres retreien a l'alcalde Bote el seu canvi d'opinió pel que fa a les deportacions. El portaveu de Junts a Mataró, Alfons Canela, li recriminava a través de xarxes que fa 6 mesos no s'interessés per la multireincidència a la seva pròpia ciutat:

Certament, en un primer moment, l'alcalde Bote es va desmarcar del comunicat dels alcaldes de Junts del Maresme demanant la deportació de multireincidents. D'aquesta manera, els seus crítics venen a dir-li que la mesura és adequada, però que arriba tard i que és interessada per motius electorals.

Més enllà dels canvis de discurs, el que revela aquesta situació és que fins i tot els socialistes han pres nota del calador electoral que constitueix el problema de la multireincidència.

A més del Delegat del Gobierno i de l'alcalde de Mataró, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també ha elevat força el to contra la multireincidència. Així mateix, els socialistes van votar a favor al Congrés una proposta del PP per lluitar contra aquest problema de seguretat.

➡️ Política

Més notícies: