Sílvia Orriols parlant al faristol del Parlament amb micròfons en un entorn de fusta.
POLÍTICA

VÍDEO | Sílvia Orriols debuta al Parlament amb un increïble repàs a ERC

La líder d'Aliança Catalana fa la seva primera intervenció a la cambra catalana amb dards enverinats al processisme

Aquest dimecres s'ha celebrat l'"acte equivalent" a la sessió d'investidura a la qual ni Salvador Illa ni Carles Puigdemont s'han volgut sotmetre. Després del ple per confeccionar la Mesa del Parlament el passat dia 10 de juny, avui ha estat el torn de les primeres intervencions dels polítics des del faristol de la cambra catalana. Per tant, ha estat el dia en què Sílvia Orriols ha intervingut per primera vegada al Parlament.

La líder d'Aliança Catalana ha tingut dos minuts per presentar-se davant de la població de Catalunya. I la seva intervenció ha estat sens dubte una declaració d'intencions de l'actual alcaldessa de Ripoll. Dards a ERC i al processisme en general i, per descomptat, a l'islamisme radical i a la hipocresia de l'esquerra respecte a ell.

"Malgrat les difamacions, la censura, les sancions de 10.001 euros i els cordons sanitaris, ja som aquí", iniciava el discurs Sílvia Orriols, mirant fixament la bancada d'ERC. "Només som dos diputats, però representem 120.000 catalans, que han dit prou a tots aquests anys de promeses incomplertes, de polítiques autonomistes i proimmigracionistes que ens ha desdibuixat i trinxat", afegia.

Josep Rull amenaça a Sílvia Orriols després del seu primer discurs al Parlament de Catalunya

"El que anhelàvem era, per sobre de tot, aquest micròfon. L'altaveu que ens permetrà dir-los que l'era de la correcció política i del pensament únic s'ha acabat. Que no permetrem que segueixin tercermunditzant Catalunya. Que no permetrem que segueixin regalant els nostres recursos i serveis públics a qui no ha vingut a contribuir positivament a la societat, sinó a delinquir, viure de renda, a qüestionar els nostres valors occidentals i a disputar-nos el domini cultural, demogràfic i polític de casa nostra”, seguia.

"Vostès parlen molt de drets humans. Nosaltres hem vingut aquí a defensar fèrriament els drets humans. Defensarem que la senyora Maria pugui anar sola a treure diners del caixer sense que ens la fumin per terra amb una estrebada. Que la Laura pugui sortir de nit sense un esprai antiviolació a la butxaca, que a la Fàmita no l'obliguin a entrar en una aula de segon de primària amb un 'parrac' misogin i fonamentalista al cim del cap".

"I si això és feixisme o extrema dreta, agafin el diccionari i arrenquin el full. Perquè la descripció que hi ha allà no coincideix en absolut amb l'estrany concepte que vostès tenen de feixisme i d'extrema dreta" finalitzava Sílvia Orriols.

El primer discurs de Sílvia Orriols al Parlament li ha servit també per rebre la primera amenaça de la legislatura per part de Josep Rull. El president de la cambra catalana ha advertit a la líder d´Aliança Catalana que "la llibertat d'expressió no empara el discurs d'odi o que inciti a la discriminació o a la violència". I, per això, "aquesta presidència serà absolutament escrupolosa a l'hora d'advertir-li tantes vegades com faci falta i, alhora, si s'escau, de prendre decisions al respecte".

➡️ Política

Més notícies: