Captura de pantalla

POLÍTICA

Segueix la campanya de desprestigi de TV3 contra Vox

La televisió pública catalana només ha etiquetat ideològicament el partit d'Ignacio Garriga

Amb l'arrencada de la campanya electoral catalana també ha començat l'ofensiva de la premsa processista per salvar l'independentisme i estigmatitzar la dreta. Això inclou TV3, punta de llança de la propaganda processista. La televisió pública catalana no s'ha tallat ni un pèl a l'hora de mostrar el biaix ideològic del que fa gala des de fa anys.

324.cat ha preparat una sèrie de les típiques enquestes ràpides per conèixer millor els candidats de les eleccions catalanes del proper 12 de maig. En tots els casos es refereix als protagonistes com a “candidat de…” seguit del nom del partit. En tots els casos, excepte Vox, formació a què han afegit l'epítet de “partit d'extrema dreta”, amb la intenció evident d'estigmatitzar.

TV3 segueix així amb la seva campanya contra Vox, i també contra Aliança Catalana, ja que a tots dos els fica al mateix sac de l'“extrema dreta” i el “feixisme”. Crida l'atenció la forma tendenciosa amb què la televisió pública es refereix a aquests partits. Sense anar més lluny, es va referir al compromís d'ERC, Comuns i CUP de no pactar amb Vox ni Aliança Catalana com a “pacte antifeixista”.

Cordó sanitari polític i mediàtic a Vox ia Aliança Catalana

L'esquerra ha començat a traçar el cordó sanitari contra Vox i Aliança Catalana, ia posar-ho en pràctica. Sengles partits ja han estat objecte de boicot en diversos debats electorals, com els organitzats per l'ANC a Sabadell i Lleida, o el de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). El boicot va acompanyat del menyspreu per aquests partits, als quals recurrentment s'estigmatitza com a extrema dreta, feixisme o xenofòbia.

També els mitjans catalans estan jugant el seu rol en aquesta campanya, amb el clar objectiu de salvar els partits processistes en un context advers. Els mitjans subvencionats i públics han trencat el silenci al voltant d'aquests partits quan ja no han tingut més remei i han passat a l'insult i la difamació. El que més es repeteixen són les etiquetes d'extrema dreta i feixisme, però també les notícies esbiaixades i manipulades.

“M'encanta com demòcrates són molts”, afirma un comentari al vídeo, “volen democràcia però el partit que no m'agrada fora”. N'hi ha un altre que fa notar que “a la candidata de la CUP segur que no en digueu 'd'extrema esquerra'”. I és que cada cop són més les mostres del cansament que produeix entre els catalans l'evident biaix ideològic de TV3, especialistes a repartir carnets del que està bé i del que no.

➡️ Política

Més notícies: