Silvia Orriols a Cafè d'Idees de RTVE
POLÍTICA

Un periodista de TV3 confirma que es va silenciar Sílvia Orriols per 'directrius'

TV3 segueix ordres polítiques en el tracte informatiu a altres partits, incloent-hi Aliança Catalana


Que TV3 no ha fet un seguiment gaire amable a partits com Vox, Ciutadans o Aliança Catalana és una evidència.

La televisió pública catalana ha abonat molt la idea que AC és un partit ultra. En última instància, no és res més que la cara mediàtica del veto polític que ha rebut Sílvia Orriols, que al final ha aconseguit entrar al Parlament amb dos diputats.

De fet, certs sectors de l'ecosistema mediàtic ja han començat a recollir cable amb Sílvia Orriols. Entre ells, Jordi Basté, que diu que la immigració hauria de ser un tema de debat legítim. O també El Nacional, que ja abandona la retòrica 'ultra' per referir-se a Orriols com a partit 'identitari'.

Ara com ara, de TV3 no s'espera cap canvi de rumb. Com a molt, i en obtenir Aliança Catalana representació parlamentària, l'hauran de considerar com un actor polític més i trencar la directriu política que tenien fins ara. Perquè hi havia una directriu i així ho ha confirmat un periodista de la casa.

El processisme mediàtic comença a agonitzar

El periodista esportiu de TV3, Joan R. Vallvé, ha respost un missatge del Sindicat de Periodistes. Aquest sindicat ha criticat la decisió d'AC no de permetre l'entrada a la seu a gairebé tots els mitjans pel tracte informatiu que han rebut. "Aliança Catalana comença molt malament la seva singladura parlamentària vulnerant un dret humà essencial en democràcia", diu el sindicat.

Sobre això, Vallvé ha volgut posar-hi algun matís. I el més revelador és que ha assenyalat que el tracte informatiu al partit “ha estat una directriu i no un debat professional”.

Tuit de Joan R. Vallvé sobre la informació electoral d'Aliança Catalana

Al marge d'aquesta situació en particular, el que és clar és que a Catalunya hi ha un canvi social que coincideix amb una infraestructura institucional que ja no ho representa del tot. Començant pels mitjans subvencionats.

A més de l'entrada d'Aliança Catalana, l'independentisme ha perdut la majoria, el PP n'ha quintuplicat els resultats i Vox està totalment establert. Abans o després arribarà als mitjans de comunicació la traducció d'aquesta situació.

➡️ Política

Més notícies: