Jaume Collboni, l?alcalde de Barcelona, vestit amb un vestit blau i corbata, està assegut en un entorn interior amb parets de pedra i una porta de fusta decorativa al fons.
POLÍTICA

L'alcalde de Barcelona ja parla obertament de la multireincidència

L'alcalde Collboni insisteix que cal 'posar més policies' i dotar de recursos els jutges

Potser perquè van aprendre del cas d'ERC, però el PSC ha afrontat amb claredat el problema de la inseguretat a Catalunya. Gran part dels eufemismes han desaparegut, començant per les “percepcions”. La consellera d'Interior, Núria Parlon, ha assenyalat que l'objectiu prioritari és "revertir la corba delinqüencial".

També el president Illa ha parlat del problema de la seguretat com una "prioritat". En diverses intervencions parlamentàries ha assenyalat que la seguretat és “progressista” i necessària per a un funcionament correcte dels serveis. Per part seva, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també ha posat la inseguretat al centre. I no n'hi ha per menys.

A més de problemàtiques particulars com la “cultura de la navalla”, l'augment de les baralles o els narcopisos, Barcelona s'enfronta a la multireincidència. La capital de Catalunya té el dubtós honor de protagonitzar constants episodis de multireincidents que acumulen desenes i desenes de delictes. Això explica que, segons el darrer baròmetre municipal, la principal preocupació dels barcelonins sigui la seguretat.

Imatge de dos agents de la Guàrdia Urbana passejant per Barcelona

L'Ajuntament s'ha posat seriós

En una entrevista per a Els Matins de TV3, l'alcalde Collboni ha parlat de la multireincidència com una “xacra”. Segons ha explicat, cal “posar més policies al carrer” i descongestionar com més aviat millor el sistema de justícia. "S'ha d'augmentar la plantilla judicial, sobretot penal", ha demanat l'alcalde.

Com es va explicar a E-Notícies, per acabar amb aquest problema cal que primer s'apliquin els canvis legislatius que el Congrés va aprovar per majoria. Tot i que també cal assenyalar que l'augment de recursos per a la justícia depèn del Ministeri. I Collboni ha explicat que ja han demanat al ministre de justícia, Félix Bolaños, un augment de les capacitats judicials a la ciutat.

A més, l'Ajuntament té en marxa un pla pilot que també va per aquesta línia d'augmentar els recursos en matèria judicial. És un pla perquè el consistori ofereixi assistència jurídica gratuïta a les víctimes de multireincidència. L'objectiu és doble: desincentivar els criminals i que l'ajuntament es personi com a acusació particular.

➡️ Política

Més notícies: