Sílvia Orriols parlant en un micròfon amb un cartell vermell al fons que té una cara amb ulls ratllats.
POLÍTICA

Convoquen una concentració a Ripoll per 'cremar' Sílvia Orriols i ella respon

L'alcaldessa de Ripoll es mostra incrèdula davant la impunitat que hi ha per amenaçar-la: 'Vergonya absoluta'

Es complica la situació del casal popular La Metxa de Ripoll. Fa uns mesos saltava la polèmica amb la decisió de l'Ajuntament de Ripoll de tancar el casal. Segons ha informat el consistori, no havien pagat la llicència i acumulaven diverses faltes administratives.

Davant d'això, el casal popular va denunciar que això era una cacera per “eliminar la dissidència política” a Ripoll. Poc després, diversos ens afins a l'esquerra radical van mostrar el suport a la Metxa i, de passada, van amenaçar Orriols. El sindicat anarquista CGT va emetre un comunicat instant a aixecar “barricades contra el feixisme”.

Fotografia de Silvia Orriols a Ripoll

I ara la situació s'ha acabat de complicar amb l'aparició del SEPC, que ha convocat aquest diumenge una manifestació a Ripoll. A l'anunci de la manifestació, parlen de “feixistes, us cremarem a tots”:

Per la seva banda, La Metxa insta en xarxes socials a acudir a la manifestació. També ha publicat un vídeo del grup musical Som Fetus, que expliquen que “El vi fa sang i l’aigua fang. El feixisme se’l combat o va avançant!”:

La reacció d'Orriols

Tant la manifestació com les paraules de les entitats convocants han despertat la indignació de Sílvia Orriols. A través de xarxes, la batllessa ha mostrat la seva incredulitat davant les amenaces de cremar una diputada o els acudits sobre el seu fill.

“Surt de franc si es diu Sílvia Orriols”, diu l'alcaldessa abans de concloure que “vergonya absoluta”:

Els seguidors i els simpatitzants d'Orriols també han mostrat la seva indignació. Molts denuncien que això pot ser constitutiu d'un delicte d'odi. Així mateix, remarquen el silenci mediàtic i governamental davant d'aquestes amenaces.

“I això només amb dues diputades...”, “Això no és activisme, això és delinqüència”. “Són macarres, matons de la nova inquisició”. “I la policia i la fiscalia on són?”, es pregunten els usuaris.

Com passa amb el cordó sanitari o la marginació mediàtica, aquesta mena d'esdeveniments reforcen el perfil polític d'Orriols. A més d'atiar la polarització social i política, les manifestacions d'aquesta classe exciten tots dos bàndols. I encara més a l'electorat d'Orriols, que és molt més transversal que el dels grups radicals d'esquerres.

➡️ Política

Més notícies: