Un home de barba blanca en primer pla amb un fons d'un esdeveniment exterior amb un escenari il·luminat i una multitud de persones.
POLÍTICA

L'acusat d'estafa per l'acte indepe de l'1-O trenca el silenci i assenyala altres

Jordi Mateu assegura que no hi havia més organitzadors i que tot respon a un gran despropòsit

Ni s'ha escapolit, ni hi ha cap estafa. Aquesta és la versió de Jordi Mateu, l'organitzador de l'esdeveniment independentista a Arenys de Mar acusat d'estafa després d'haver desaparegut sense pagar les empreses i els artistes contractats. L'ajuntament de la localitat va demanar a la fiscalia obrir una investigació per suposada estafa, després d'haver intentat en va posar-se en contacte amb l'organitzador.

Jordi Mateu és veí de la localitat i fa un any va convèncer l'alcalde per organitzar un macroesdeveniment amb líders polítics de primera línia i actuacions musicals en directe. Segons l'alcalde, Mateu va començar a fer propostes estrafolàries i van començar a sospitar dies abans de l'esdeveniment. Totes les alarmes es van disparar el 28 de setembre, dia de l'esdeveniment, quan Jordi Mateu no es va presentar i l'organització va derivar en un caos.

Un grup de persones estan reunits en un saló veient una projecció en una pantalla gran.

L'acte de commemoració de l'1-O va comptar amb la destacada participació de Carles Puigdemont per videoconferència. Les empreses que van muntar l'esdeveniment i els artistes que van actuar denuncien no haver vist ni un duro. Les organitzacions promotores (com l'ANC i el Consell de la República) es van rentar les mans, i l'ajuntament va acusar l'organitzador d'haver-los enganyat tothom.

Jordi Mateu es defensa

Però Jordi Mateu ha reaparegut per trencar el silenci a El Nacional , desmentint la versió que un sol home, ell, va enganyar milers.

Jordi Mateu nega que fos l'únic organitzador, sinó que hi havia “una comissió” formada per “onze persones” i representants de tres ajuntaments (Arenys de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar). També que no va desaparèixer, sinó que l'estrès de l'organització li va causar problemes de salut que l'han obligat a fer repòs tot aquest temps. Finalment nega que hi hagi cap estafa i que s'hagi fugat amb els diners, perquè “simplement no existeix”.

En aquest sentit, reconeix que hi ha “un forat econòmic” però que no es pot parlar d'estafa sinó “impagaments” a proveïdors i artistes. Segons ha explicat, deuen 12.500 euros a l'empresa de muntatge de l'escenari, i juntament amb altres impagaments acumulen un deute de gairebé 40.000 euros. Lluny per tant dels 100.000 que es va dir inicialment, ia més insisteix que “no hi ha estafa perquè no hi ha diners”.

De fet, ha avançat que la comissió organitzadora es reunirà la setmana que ve per decidir com afronten el pagament del deute. “No hi va haver recaptació”, ha explicat, més enllà dels 3.800 euros recaptats a les barres de bar i amb què s'ha començat a sufragar el deute contret. A més, Jordi Mateu diu que tot respon a un intent de tapar allò que va ser un gran despropòsit.

Una cadena de despropòsits

Jordi Mateu assegura que tot va començar a anar malament quan els van denegar el permís per celebrar els actes més importants a la platja de la localitat. Això va fer que haguessin de suspendre els actes més atractius i per tant caigués lassistència.

Tot es va torçar definitivament, segons la seva versió, quan l'ANC no va cedir les 5.000 samarretes promeses la venda de les quals serviria per pagar proveïdors i artistes. Això va provocar el forat econòmic que ha portat els impagaments. Però insisteix que no és una estafa, sinó un cúmul de despropòsits després del qual l'organització ha volgut convertir-lo en un cap de turc.

➡️ Política

Més notícies: