Muntatge fotogràfic entre una imatge de Marc Ribas i de fons els estudis de TV3

TELEVISIÓ

Marc Ribas presenta la seva nova il·lusió i no rep la resposta esperada

El cuiner té al cap un projecte que no s'ha fet fins ara i que promet no deixar indiferent ningú

Marc Ribas és creatiu per naturalesa. Tots els cuiners ho són, al final la cuina és això: crear. Ara ha deixat volar encara més la seva imaginació i ha explicat quin és el seu nou projecte.

Ni més ni menys que el menú de l'aigua. En una entrevista a Versió RAC1, Marc Ribas ha explicat que és una proposta de conscienciació per als comensals. El cuiner oferirà un menú i, arran del mateix, explicarà el cost d'aigua que suposa elaborar-lo.

Marc Ribas assegura que es tractarà d'una experiència que pretén arreplegar la història de Catalunya i la seva gastronomia. Tot això a través dels seus aliments i plats. Ara bé, no tot allò que té segell català té arrels catalanes.

Marc Ribas i el seu curiós menú

Per exemple, Marc Ribas parla dels pebrots, els quals són originaris d'Amèrica. Per això, Marc Ribas explicarà als clients el recorregut de la gastronomia del territori amb totes les seves influències: des d'Amèrica fins a l'Àsia.

Durant el dinar, Marc Ribas també oferirà una breu explicació de com funciona la conca de la Mediterrània i posarà en context la situació de sequera actual que castiga el país. És una proposta que, segons Marc Ribas, no s'ha fet enlloc.

Amb ella espera seduir des de la informació els seus comensals. Tot i això, de moment sembla que la idea no ha agradat del tot als oients del programa de ràdio.

Marc Ribas no convenç els oients

Els comentaris que es poden llegir a la publicació del post a X deixen molt a desitjar. Alguns parlen malament del negoci d'hamburgueses que va muntar Marc Ribas a Girona. Altres dubten de la seva serietat com a cuiner per la barba que llueix i, alguns, fins i tot creuen que el menú de l'aigua l'ha inventat sobre la marxa.

Caldrà esperar per saber si finalment Marc Ribas tira endavant el projecte. De moment, l'única realitat ineludible és que el país viu una situació de sequera sense precedents.

Ho digui Marc Ribas o no, el consum d'aigua hauria de ser una responsabilitat global per intentar aturar la baixada de nivells. I salvar, en la mesura que sigui possible, la viabilitat dels pantans i conques catalanes.