Luis Esteban, guanyador del pot de 'Pasapalabra' en el moment que el va guanyar
TELEVISIÓ

El guanyador del bot de 'Pasapalabra' que ara és alt càrrec de Pedro Sánchez

Un concursant destacat de 'Pasapalabra' ha estat nomenat recentment alt càrrec del president del govern

Pasapalabra ha donat la benvinguda en gairebé 24 anys d'emissió a diversos milers de concursants. L'espai d'Antena 3 que ara presenta Roberto Leal s'ha convertit en un clàssic de la televisió que cada dia registra unes dades d'audiència excel·lents. D'entre tots els participants que han intervingut a Pasapalabra n'hi ha un que va passar de guanyar el bot a convertir-se ara en un alt càrrec del govern de l'actual president.

Luis Esteban Lezáun va participar en el popular concurs a l'etapa en què aquest s'emetia a Telecinco. Nascut a Saragossa, és llicenciat en Dret. Va ingressar el 1995 a la Policia Nacional, a la categoria d'inspector ascendint després a inspector en cap, concretament l'any 2010.

El concursant saragossà de Pasapalabra ostenta ara un alt càrrec públic

Poc després d'acudir al plató de Pasapalabra, el 2016, va ser nomenat comissari. Ara Esteban Lezáun ha estat nomenat pel ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, cap de la Policia Nacional a Andalusia Oriental.

Un nomenament que s'ha realitzat a proposta de Francisco Pardo, director general de la Policia. Per tant, el concursant del popular espai televisiu s'ha convertit en el nou responsable policial a Granada, Màlaga, Almeria i Jaén.

Durant cert període de temps, Luis Esteban va compaginar la carrera professional com a policia amb les seves aparicions televisives. L'agent va aconseguir completar 'El Rosco' del programa el dia 19 de febrer de 2015. Va guanyar un bot que acumulava un total de 354.000 euros.

No obstant això, aquesta no va ser la primera vegada que trepitjava el plató del programa, va ser al tercer intent quan el saragossà es va emportar el premi. Ja havia participat en el concurs l'any 2012, moment en què es va emportar 33.000 euros després d'aguantar 29 programes. Un any després, el 2013, va resistir durant 22 dies guanyant una quantitat de 24.000 euros.

Imatge de Luis Esteban, exconcursant de 'Pasapalabra' amb l'uniforme de policia
Luis Esteban Lezáun, el que va ser concursant de 'Pasapalabra', ha estat nomenat cap de la Policia Nacional a Andalusia Oriental | Redes sociales

Va formar part també del programa especial que Pasapalabra emetia la nit de Cap d'Any vencent el recordat Paco de Benito. Aleshores es va emportar un viatge a Nova York i l'oportunitat de tornar a concursar després de ser eliminat. Així va ser com va tornar el 2015 en allò que seria la seva última aparició en un programa de televisió.

Pel que fa a la faceta professional, Esteban Lezáun té una dilatada experiència al capdavant de grups d'elit de la Policia Nacional. Va dirigir durant deu anys el Grup d'Operacions Especials a Catalunya i el 2022 va ser nomenat nou cap dels GEO, el Grup Especial d'Operacions de la Policia Nacional.

Luis Esteban Lezáun, a més de cap de la Policia Nacional a Andalusia, és escriptor

Com a investigador cal destacar que va participar en la confiscació terrestre de cocaïna més gran de la història de la policia a Europa, 4.500 quilograms. D'altra banda, també ha intervingut en la resolució de casos d'altament sensibles com ara extorsions i segrestos.

Luis Jesús Esteban toma posesión de su cargo como comisario de Algeciras

Mesos després de guanyar el bot de Pasapalabra, el policia va rebre una condecoració per aportar "una immillorable imatge de la Policia Nacional" durant les seves aparicions al programa. Esteban Lezáun va destacar pel seu bon humor i es va guanyar el públic en cadascuna de les intervencions.

A més, Lezáun compta amb una altra faceta que no té res a veure amb la televisió, el saragossà té publicades diverses novel·les policíaques. El inspector que muñía vacas o La vida contra las cuerdas són alguns dels títols que compta. Un currículum molt complet del que pot presumir el que fos concursant de Pasapalabra.