Muntatge de Francesc Garriga i els estudis de TV3
TELEVISIÓ

Francesc Garriga, el periodista que ha fitxat Catalunya Ràdio en fracassar a TV3

Francesc Garriga torna a Barcelona per substituir Ricard Ustrell a Catalunya Ràdio durant les vacances

Catalunya Ràdio ha fitxat Francesc Garriga per presentar El matí de Catalunya Ràdio aquest estiu. El periodista presentarà el programa matinal de la ràdio catalana durant les vacances de Ricard Ustrell, a qui fins ara substituïa Marina Romero.

Francesc Garriga és un vell conegut de TV3, ja que va treballar com a presentador i periodista esportiu en diversos programes de la cadena.

Francesc Garriga a Onze d'Esport3

Francesc Garriga: de fracassar a TV3 a substituir Ricard Ustrell

Nascut a Súria (Barcelona), Francesc Garriga ha estat vinculat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) des del 2005 com a redactor esportiu.

Molt vinculat al món de l'esport a Catalunya Ràdio, el 2012, Francesc Garriga se'n va anar a Madrid com a corresponsal d'esports de la ràdio catalana. Allí es va encarregar de la retransmissió dels partits del Reial Madrid i de l'Atlètic de Madrid fins a l'agost del 2015.

Durant aquesta etapa a Madrid, Francesc Garriga va protagonitzar un incident amb la UEFA. I és que, el 2014, durant una roda de premsa, el periodista va fer una pregunta en català a Pep Guardiola, que aleshores era entrenador del Bayern de Múnic.

“La UEFA m'ha amonestat per haver fet una pregunta a Guardiola en català. Jo mateix havia traduït la pregunta al castellà”, explicava Francesc Garriga al seu compte de X. Tal com ell explicava a les seves xarxes socials, la UEFA li va recriminar en públic que no podia preguntar en català, quan el Bayern de Múnic havia acceptat.

Un mes més tard, el setembre del 2015, Francesc Garriga va fitxar per TV3 on va dirigir i presentar el programa esportiu El Club de la Mitjanit. Malauradament, aquest programa va tenir uns índexs molt baixos d'audiència que fregaven el 0%.

El setembre de 2022 i fins a l'agost de 2021, Francesc Garriga va presentar Onze, a Esport3, el primer programa a emetre simultàniament per ràdio i televisió.

Després de tants anys dedicat al món esportiu, l'octubre del 2021, Francesc Garriga va decidir fer un gir de 180 graus a la seva carrera periodística. Des de llavors, el periodista ha treballat de corresponsal per a la CCMA a Washington. De fet, aquest 2024, Francesc Garriga ha publicat A Washington amb paracaigudes, un llibre on narra les seves aventures pels Estats Units.

Apassionat dels viatges i del futbol —sobretot el Barça—, Francesc Garriga torna ara a Barcelona per cobrir les vacances de Ricard Ustrell a El matí de Catalunya Ràdio.

➡️ Televisió

Més notícies: