Muntatge de fotos de primer pla de Carlos Sobera, amb cara seriosa, i al costat un gràfic de barres amb el plató d''El musical de tu vida' de fons
TELEVISIÓ

Audiències ahir: 'El musical de tu vida' i Carlos Sobera acaben d'enfonsar-se

Les audiències d'ahir registren una dada que Carlos Sobera no esperava

Les audiències ahir van insistir una vegada més en la valoració de l'espai que Carlos Sobera va estrenar el mes de setembre passat. Poc més d'un mes n'hi ha hagut prou per constatar que Telecinco no ha aconseguit l'objectiu marcat amb El musical de tu vida. L'audiència repeteix i sentencia, una setmana més, el veredicte, cosa que, pel que sembla, la cadena de Mediaset no vol reconèixer de moment.

L'espai d'entrevistes amb aparença de musical comptava ahir amb un personatge conegut internacionalment com Paulina Rubio. Ni tan sols la presència de la cantant mexicana aconseguia assolir el mig milió d'espectadors. El musical de tu vida va registrar només un 5,7 % de quota i una audiència de 499 000 espectadors.

L'audiència ha enviat un clar missatge a Carlos Sobera

Una dada inacceptable que deixa l'espai produït per Globomedia al nivell de Dos bodas gipsy de Cuatro. El docureality protagonitzat per la família Jiménez també va perdre audiència en el seu comiat, així es confirmava que no ha aconseguit l'èxit d'altres programes similars de la mateixa factoria.

Tornant al programa que condueix Carlos Sobera, cal destacar que el format ja havia registrat dades d'audiència discretes. De fet, fa dues setmanes va registrar un 6,9 % i 598 000 teleespectadors al seu espai dedicat a Loles León.

Tot i això, la d'ahir ha quedat com la pitjor dada des de la seva estrena, cosa que podria atribuir-se a la convidada. La setmana passada la presència de Tamara Falcó va suposar tres punts més i 300 000 seguidors de diferència.

A més, cal tenir en compte la pujada important d'audiència del seu competidor directe, The Floor. El concurs d'Antena 3 emetia dimecres la seva vuitena i última entrega, amb què va aconseguir reunir 1 136 000 espectadors. L'espai presentat per Manel Fuentes arribava a un 13,9 % i es col·locava davant de tots els seus competidors, una posició que la setmana passada va aconseguir arrabassar-li el retorn de Cuéntame a TVE.

Paulina Rubio plorant al plató d''El Musical de la teva Vida', programa de Telecinco emès el 25 d'octubre de 2023
L'audiència ahir va donar l'esquena a la presència de Paulina Rubio a 'El musical de tu vida' | Mediaset

La popular ficció espanyola es va deixar ahir al camí 1.3 punts. Tot i això, els Alcántara segueixen forts a La 1 superant en 2,5 punts la mitjana de la cadena, un 9,5 %. L'episodi Inés, La duda, centrat en el personatge interpretat per Irene Visedo, va ser seguit per 1 301 000 espectadors amb un 12 % de quota.

Carlos Sobera és conscient de l'acolliment que el públic ha donat al seu espai

Les dades d'audiència d'ahir no deixen en molt bon lloc el també presentador de First Dates. L'espai, que compta amb convidats anònims, un dels més populars de Cuatro, ha donat l'estabilitat al de Baracaldo a la televisió. Més de 8300 cites i 17 000 convidats a un restaurant que han tingut l'oportunitat de trobar amor.

Captura de 'First Dates' amb Carlos Sobera a la porta rebent a la cita
Carlos Sobera fa set anys que està al capdavant de 'First Dates', gran èxit de Cuatro | Mediaset

Sembla que, al contrari, El musical de tu vida no tindrà un futur semblant al del programa de Cuatro. L'aposta de Telecinco per a aquesta temporada s'enfonsa tal com li va passar al ja desaparegut Cuentos Chinos, que presentava Jorge Javier Vázquez.

La setmana que ve serà Miguel Bosé qui s'asseurà com a convidat de Carlos Sobera. Una oportunitat per repassar els temes amb què el cantant es va fer popular al panorama musical espanyol. Serà aquesta la vuitena i última entrega d'aquesta temporada després de la qual Telecinco decidirà, a la llum de les dades d'audiència, si li dona continuïtat o no.