Una persona amb caputxa i guants està pintant sobre un cartell a la finestra duna carnisseria.
POLÍTICA

VÍDEO | Les joventuts de la CUP vandalitzen una seu del PSC

Critiquen el canvi de nom d'una plaça a Vilanova amb pintades a la seu socialista: ‘Carnisseria’

La nova direcció de la CUP s'estrena amb una de les anecdòtiques polèmiques que caracteritzen les joventuts del partit, Arran. En aquesta ocasió, els fets han passat a Vilanova i la Geltrú i involucren el PSC. En un vídeo publicat a xarxes socials, les joventuts cupaires mostren com han vandalitzat amb cartells i pintades la seu del PSC en aquesta localitat.

Segons han explicat, han fet aquesta acció per condemnar el suport del PSC a la proposta del PP de canviar el nom a la plaça “1 octubre”. Els promotors d'aquesta mesura – aprovada aquesta setmana en ple – van parlar de respectar la “neutralitat i la pluralitat dels espais públics”. La proposta es va trobar amb l'oposició d'ERC, Junts, Transformem i la CUP, i l'abstenció dels Comuns.

Estructura metàl·lica amb bancs a un parc urbà amb edificis al fons.

De manera sarcàstica, els joves de la CUP assenyalen a la seva publicació que “Vaja, sembla ser que ens hem pres molt seriosament el tema de despolititzar l’espai públic…”. A les imatges s'aprecia un grup d'encaputxats fent pintades amb missatges com “Carnisseria” o “Espai no polititzat”:

Finalment, els joves cupaires, fent d'altaveu de les elits del processisme mediàtic, parlen del PSC “més espanyolista i de dretes”. Així mateix, afirmen que “portaran les contradiccions[les del PSC]fins al límit”. Per la resta, no es pot valorar la reacció dels usuaris perquè el compte d'Arran ha bloquejat els comentaris.

Mentrestant, la CUP busca el futur

Aquesta classe d'activitats de les joventuts de la CUP són habituals i ja formen part del paisatge polític català. I d'un temps ençà solen despertar més humor i comentaris àcids que una altra cosa. L'últim exemple va passar fa uns quants dies a Girona.

També a través de xarxes socials, les joventuts d'Arran a Girona van publicar un vídeo en què també van vandalitzar algunes parets. El motiu d'aquesta protesta va ser una barreja entre la guerra a Palestina, la "defensa de la vida per sobre del capital" i l'augment de bicicletes a la ciutat. Una de les crítiques que van rebre aquests joves va ser que precisament a Girona governa un alcalde de la CUP, Lluc Salellas:

Paral·lel a tot això, la CUP s'enfronta a una legislatura determinant i que podria ser el seu darrer cartutx polític. Amb el Procés Garbí acabat, el partit ha fet reformes operatives importants i ha escollit un nou líder: Non Casadevall, un professor de religió. Segons va reivindicar Casadevall, a la CUP han “passat pàgina” i assumeixen el nou escenari polític de Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: