Primer pla de l'alcalde de Girona Lluc Salellas
POLÍTICA

Crítiques a l'alcalde de la CUP de Girona per les seves paraules sobre actes vandàlics

'No fas res ni per la via d'educar ni la de càstig': Salellas s'enfronta al problema de la massificació turística


A la ciutat de Girona tenen ara un debat social i polític. L'èxit turístic de la ciutat l'ha omplert de bicicletes que, a determinats barris, pertorben la vida dels veïns. La situació ha arribat fins al punt que diversos comerços destinats al ciclisme s'han trobat amb pintades i altres actes vandàlics com el bloqueig dels seus panys.

L'alcalde cupaire, Lluc Salellas, ara es troba en la tessitura d'intentar mantenir l'equilibri entre l'activitat econòmica, els actes vandàlics i les tensions veïnals. Per això, ha anunciat un “pla d'acció” que ja ha rebut força crítiques.

Molts veïns es lamenten que Girona sembli estar morint d'èxit i que aquest “equilibri” de què parla l'alcalde Salellas és impossible. També són diversos els que li retreuen la seva ambigüitat a l'hora de condemnar els actes vandàlics. A principis d'aquest mes, la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, va demanar major contundència a Salellas, que va delegar la situació en la vicealcaldessa, Gemma Geis.

La sensació general entre molts veïns és la d'un ajuntament que no aconsegueix gestionar ni per una banda ni per l'altra els efectes indesitjats de la massificació turística. "No et torno a votar", diu un usuari, "Ordre, ordre, ordre falta a la ciutat, no fas res ni per la via d'educar ni la de castigar".

Ja hi ha denúncies

Com informa el Diari de Girona a una crònica dels fets, els atacs contra els comerços van començar el primer d'aquest mes, dia del treballador. Tot i que durant el cap de setmana passat van augmentar. A més de les botigues de ciclisme, les immobiliàries també s'han trobat amb pintades o amb silicona als panys.

De moment, dos d'aquests atacs han esdevingut denúncies, que han passat de la Guàrdia Urbana de la ciutat als Mossos d'Esquadra.

L'alcalde Salellas, que s'ha passat a l'ordre, diu lamentar la situació i que “hi hagi establiments comercials que puguin patir danys que els impedeixin obrir és una situació que hem de lamentar i treballarem perquè no torna a passar”.

➡️ Política

Més notícies: