Un home amb ulleres rodones i cabells arrissats gesticula mentre parla, amb una bandera d'Israel de fons.
POLÍTICA

Joan Roura (TV3) es fa ressò de la mort del líder de Hamàs atacant Israel

El polèmic periodista de la secció internacional s'ha destacat per la seva afinitat amb el front propalestí

La majoria del món ha celebrat la liquidació per part d'Israel del líder de Hamàs, Yahya Sinwar. No només els israelians i els seus socis, també molts països àrabs han celebrat la mort d'un personatge sinistre que feia de contrapoder i que va conduir el seu poble al desastre. TV3 s'ha fet ressò de la notícia convidant aquest matí al plató dels Matins el polèmic periodista Joan Roura, conegut pel seu odi a Israel.

Un home de cabell i barba canosos amb expressió seriosa, vestint un vestit fosc i camisa blava clara, amb una bandera al fons.

La seva anàlisi és que el president israelià Benjamin Netanyahu "va posar uns objectius de guerra impossibles per allargar la guerra tant com fos possible". I que l'objectiu no era matar Sinwar sinó acabar amb Hamàs, cosa que és "impossible", però "li permet allargar la guerra a l'espera que guanyi Trump als Estats Units".

També al seu perfil de xarxes socials, el periodista català ha desplaçat el focus de la sinistra personalitat de Sinwar a la responsabilitat d'Israel a la guerra de l'Orient Mitjà: "Mentre Sinwar s'emporta els titulars, Israel continua matant nens, entre altres civils de totes les edats i gèneres". També ha destacat els 42.000 morts palestins després de l'atac del 7 d'octubre del 2023, i que "no és de preveure que Netanyahu pari la matança".

'T'acompanyem en el sentiment, Joan'

Joan Roura ha volgut posar el focus al "genocidi" que segons ell Israel està duent a terme a Palestina, en lloc de parlar de qui era Yahya Sinwar i el caràcter terrorista de Hamàs. El periodista ja va aixecar polèmica per anomenar Hamàs "grup de resistència palestí", ia l'entrevista d'aquest matí ha dit que Hamàs és "una idea". També va ser reprès recentment per anomenar Hezbollah "partit legal i representant de la primera minoria del Líban".

Després de la mort del líder de Hamàs, molts s'han acordat avui de Joan Roura amb missatges com “t'acompanyem al sentiment”. Molts catalans fa temps que denuncien el biaix ideològic de TV3 que, en aquest cas, es manifesta amb un favoritisme cap a Palestina.

Ni l'esquerra s'atreveix a reivindicar-ho

La veritat és que Yahya Sinwar era un personatge tan sinistre que ni tan sols l'esquerra s'atreveix a reivindicar-ho. El silenci de l'esquerra davant la mort del líder de Hamàs contrasta amb els missatges de lamentació després de la liquidació del líder de Hezbol·là, Hassan Nasral·là. En aquella ocasió van lamentar la mort d'un “màrtir”, encara que ara, amb Sinwar, han preferit la prudència i el silenci.

Sinwar va exercir durant molts anys com a líder implacable de Hamàs, imposant el terror sobre la població palestina mitjançant la delació i les tortures contra la dissidència. Se'l considerava posseïdor d'una gran fortuna, i cervell dels atemptats del 7 d'octubre del 2023 que va acabar amb la vida de més de mil persones. A més, exercia de contrapoder a molts països àrabs que ara se senten més alliberats.

➡️ Política

Més notícies: