Un grafit en una paret amb el text "Girona amb la resistència palestina" i una bandera palestina pintada al costat.
POLÍTICA

Les joventuts de la CUP es converteixen en la riota després del seu últim vídeo a Girona

Els usuaris els recorden que l'alcalde és de la CUP: 'Si voleu protestar, agafeu l'alcalde i pinteu-li el nas'

“Ens toca defensar la vida per sobre del capital”. Amb aquestes paraules, les joventuts de la CUP a Girona han denunciat alguns dels problemes de la seva ciutat. De moment, la lluita contra el capital ha començat per unes pintades nocturnes.

En un vídeo publicat a les xarxes socials, Arran Girona ha posat l'accent sobre l'augment de bicicletes a la ciutat. Es tracta d'un assumpte que fa uns mesos ja va produir actes vandàlics contra aquesta mena de comerços. Però, pel que sembla, aquests actes vandàlics no cessen.

A les imatges del vídeo s'observa com tres joves fan pintades a diverses parets. “Aquí no es venen bicis, aquí es mata el barri”, diuen. De passada, aprofiten l'ocasió per pintar unes banderes palestines i insistir que Girona està amb la “resistència”.

Aquesta vinculació entre Palestina i totes les causes socials a Catalunya és habitual a la CUP, cosa que descol·loca molts. Ho hem vist en protestes per la sanitat o pel mercat de l'habitatge. Aquesta ocasió no és diferent i les joventuts cupaires passen bicicletes a la causa Palestina i a la lluita contra el capital.

Manifestació de la CUP per sanitat amb la bandera de Palestina

Moltes crítiques: us recorden qui és l'alcalde

Aquesta publicació dels joves de la CUP ha aconseguit força visibilitat, arribant fins a les 71.200 visualitzacions i més de 200 comentaris. Aquesta viralitat, però, no és deguda al suport ciutadà i dels usuaris. Més aviat és al contrari: es deu al menyspreu ciutadà.

Són majoria els usuaris que retreuen als joves cupaires que embruten parets i parlin en nom de tots els gironins. “Podríeu fer les pintades a casa vostra”, “Quant ens costarà netejar aquesta merda?”. “Ara fer pintades és cultura de barri?”, deien els usuaris.

Tot i que el retret més comú ha estat un altre: que l'alcalde de la ciutat és de la CUP. I, efectivament, l'actual alcalde és Lluc Salellas, que el maig passat ja va dir que lamentava els actes vandàlics. Per als usuaris, en canvi, això és una altra mostra de la incoherència.

Primer pla de l'alcalde de Girona Lluc Salellas

“Que l'alcalde és de la CUP, menys embrutar parets i més política municipal”, “Si voleu protestar, agafeu l'alcalde i pinteu-li el nas”. Però la veritat és que hi ha una gran diferència entre governar i protestar. El mateix alcalde de Girona va donar un altre exemple aquests dies.

Amb motiu dels preocupants conflictes al Barri de la Font de la Pólvora, Salellas va demanar la setmana passada que els Mossos estiguessin de forma “permanent” al barri. Després d'una llarga al·lèrgia a les autoritats policials, l'alcalde Salellas diu que ara “cal la presència dels Mossos a la zona”.

➡️ Política

Més notícies: