Dues persones en una conferència de premsa a l'aire lliure amb un micròfon i un cartell que diu “Impulsar Articular Vèncer”.
POLÍTICA

La CUP tria un profe de religió com a secretari general

La formació anticapitalista reivindica que ells sí que han assumit el nou escenari polític a Catalunya

La CUP ha culminat el seu Procés Garbí amb diverses reformes importants dins del partit. Entre aquestes, destaca una nova política de comunicació per ser més accessibles a la ciutadania i els mandats de la directiva més llargs. Per primera vegada a la seva història, la CUP tindrà un secretari general i una coordinadora del partit.

En aquest sentit, la CUP reivindica que han assumit l‟escenari postprocessista i que han actuat en conseqüència. Certament, els anticapitalistes no tenien marge per a moltes opcions més. En poc temps, el partit ha patit daltabaixos electorals per partida doble.

Primer, pels mals resultats en les successives eleccions, i segon, per la clara reculada dels postulats 'woke' . Això explica que la formació anticapitalista hagi fet diverses concessions a la realitat com ara buscar acords amb altres partits. Cosa que li ha valgut la crítica dels grups més minoritaris i radicals .

Laure Vega a la sala de premsa del parlament

El nou líder, un expert en religions

Però un dels efectes més immediats del Procés Garbí ha estat triar un nou líder. Ara, el primer líder de la formació en clau postprocessista serà Non Casadevall, que era un dels portaveus de Garbí . Casadevall ha reivindicat que la CUP ha assumit el nou escenari derivat de la pèrdua de la majoria indepe .

“Vam passar pantalla i avancem, tenim projecte, tenim rumb, tenim coordenades, les coses clares i les plantegem sense complexos”, ha explicat Casadevall. En aquesta línia, també ha llançat algun dard a Junts ia ERC, les renovacions del qual seran paradoxalment Carles Puigdemont i (potser) Oriol Junqueras .

I encara que sigui una qüestió anecdòtica, no deixa de ser simbòlic d'aquesta renovació que el nou líder de la CUP sigui un especialista en religions i fins i tot hagi estat professor de religió catòlica. Així ho reflecteix la seva entrada a la web de l' Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ICREB).

A més de llicenciat en Antropologia i Història, Casadevall és diplomat en Ciències Religioses. I entre la seva activitat professional destaca la docència i algunes feines d'assessoria pedagògica. A més de professor de religió catòlica a l'ESO, també ha impartit l'assignatura de “Sociologia del Fet Religiós” al mateix ICREB.

A partir d'aquí, només cal veure com es desenvoluparà aquesta nova legislatura a Catalunya. Els actors polítics s'han multiplicat i Catalunya acumula problemes socials de primer ordre . Els propers a anunciar les seves renovacions seran Junts i ERC.

➡️ Política

Més notícies: