Cel·les de la Cardel de Puig basses

POLÍTICA

Segueix l'infern dels funcionaris de presons a Catalunya

Es tornen a disparar les agressions i els treballadors neguen que sigui perquè han baixat el nivell de ‘tolerància’

Mentre els candidats expliquen si van amb transport públic o si han estudiat en un col·legi concertat, cremen les presons catalanes. Encara que més exacte seria dir que segueixen cremant. I és que els funcionaris fa mesos que estan amb aquesta situació i les dades mostren que el març ha estat un mes de rècord, de trist rècord.

Segons ha pogut saber el diari ARA, al març hi va haver 79 agressions, que concretament són el doble respecte a les que hi va haver al febrer. Així mateix, en són 29 més respecte al març de l'any passat. En total, el març ha batut el rècord d'agressions de l'últim any.

El departament de Justícia assenyala que aquest augment respon a la tensió derivada de les protestes dels funcionaris. Protestes que, alhora, responen a l'assassinat de la seva companya Núria a la presó de Mas d'Enric. Així mateix, aquestes protestes estan avivades per l'enorme separació que hi ha entre els sindicats i la consellera Ubasart.

Primer pla de Gemma Ubasar amb cara seria asseguda al seu escó del Parlament i recolzant la seva barbeta al puny esquerre

Cal recordar que l'última cosa que vam saber de les negociacions és que no hi havia negociacions. Al final, CCOO i la UGT van cedir a la pressió dels funcionaris i van deixar plantada la consellera. El que és segur és que Ubasart no dimitirà per interessos electorals, que és una cosa que els funcionaris ja donen per descomptat.

Ubasart dilueix la qüestió

Segons un informe que Justícia li ha passat a l'ARA, el Departament xifra l'inici d'aquest boom d'agressions el 2022. Entre altres coses, l'atribueixen a l'estrès que va provocar la pandèmia. Tot i que no diuen res dels efectes de la seva política penitenciària, que els sindicats han denunciat dient que es preocupen més pel reclús que pel treballador. "Només mostra interès pel vessant de la població reclusa, donant l'esquena als seus treballadors i treballadores", van dir els funcionaris fa tres mesos.

Imatge de les protestes per l'assassinat de Núria

Justícia intenta diluir l'assumpte dient que els treballadors han baixat el nivell de “tolerància”. És a dir, que els funcionaris haurien rebut instruccions dels sindicats per denunciar qualsevol incident i que computi com a agressió.

Davant d'això, els sindicats diuen que és fals i que no hi ha hagut cap mena de consigna. Per contra, insisteixen que aquesta és la realitat que viuen des de fa molt de temps i que la solució passa per reforçar les capacitats de seguretat dels treballadors. En aquest sentit, una de les reivindicacions que ja van presentar al seu dia és que puguin fer servir pistoles taser.

➡️ Política

Més notícies: