Primer pla de Gemma Ubasar amb cara seria asseguda al seu escó del Parlament i recolzant la seva barbeta al puny esquerre

POLÍTICA

Funcionaris de presons catalans esclaten per les darreres paraules de Gemma Ubasart

El sindicat CSIF es lamenta que Ubasart no assumeixi responsabilitats ni durant els últims dies al capdavant de Justícia

La consellera de Justícia ni ha dimitit ni dimitirà. I no perquè els funcionaris de presons no n'hagin demanat la seva dimissió o perquè la situació no sigui tensa. Al capdavall, ERC està en plena precampanya electoral.

Ara, unes declaracions de la consellera Ubasart a TV3 han disparat la indignació dels funcionaris. Hi ha reivindicat la figura d'Amand Calderó i ha diluït la seva responsabilitat de dimitir en el president Aragonès. “Quina vergonya! Ni els seus últims dies com a màxima responsable...”, han dit des del sindicat CSIF.

Ubasart aguanta

Com venim informant, la separació entre sindicats i la consellera Ubasart és màxima. Dues vegades han demanat els funcionaris la seva dimissió. I no es van acontentar amb la destitució del director de la presó de Mas d'Enric. Des del primer minut els funcionaris han demanat el mateix: depurar responsabilitats a la cúpula de Justícia i no només en subalterns.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Gemma Ubasart, en arribar a la inauguració de l'exposició 'On són? 85 anys d'exhumacions de fossos comuns de la Guerra Civil a Catalunya', al Palau Robert, a 6 de desembre de 2022, a Barcelona

Però, pel que sembla, de depurar responsabilitats s'encarregaran les eleccions i el Govern que en sorgeixi. La consellera Ubasart ha fet tot el possible per no dimitir i, efectivament, no ha dimitit. La proximitat de les eleccions - i potser la sospita que ja hi havia a Palau que les avançarien - expliquen que no hagi dimitit ni després de l'assassinat d'una treballadora.

Avui han preguntat a la consellera sobre aquest assumpte a 'Els Matins' de TV3. A preguntes de si ha posat el càrrec a disposició d'Aragonès, Ubasart ha vingut a dir que el president Aragonès el podria haver destituït en qualsevol moment. Entre titubejos i reiteracions, Ubasart ha conclòs que si no ha dimitit és perquè així ho ha decidit amb el president:

Així mateix, ha reivindicat la figura de la seva mà dreta. "Amand Calderó és segurament el millor professional per dirigir aquesta crisi". En resum, que ni responsabilitat seva ni responsabilitat de Calderó. I ho ha justificat dient que dimitir ara “no seria responsable”.

Per part seva, el sindicat CSIF ja dona per descomptat que Ubasart seguirà de consellera fins que passin les eleccions i hi hagi un nou Govern. “Ni en els darrers dies com a màxima responsable...”, s'han lamentat des del sindicat.

➡️ Política

Més notícies: