Primer pla de Gemma Ubasar amb cara seria asseguda al seu escó del Parlament i recolzant la seva barbeta al puny esquerre
POLÍTICA

Funcionaris de presons demanen la dimissió de Gemma Ubasart, consellera de Justícia

Acusen la consellera de no ser el “perfil adequat” per la deixadesa davant l'augment continuat d'agressions cap als treballadors

Els funcionaris de presons demanen la dimissió immediata de la consellera de justícia, Gemma Ubasart. En un dur comunicat a què ha tingut accés E-Notícies, el sindicat CSFI acusa la consellera de no actuar davant les contínues agressions als treballadors. "Entenem que vostè desconeix completament el que succeeix dins una presó", diuen.

L'acusen de mostrar interès només pels reclusos

Fa poc que Gemma Ubasart exerceix de consellera de Justícia: la van nomenar després de la crisi de Govern amb Junts. Ex de Podem, la consellera Ubasart és coneguda per la seva línia progressista pel que fa a qüestions penitenciàries i de justícia. Un dels seus estendards és la conversió de la comissaria de Via Laietana en un centre de memòria.

Ha estat precisament l'aplicació d'aquesta orientació - allunyada de la realitat, segons els funcionaris - la que els ha portat a demanar la seva dimissió. Al comunicat a què ha tingut accés aquest mitjà, parlen que la consellera “només mostra interès per la vessant de la població reclusa, donant l'esquena als seus treballadors i treballadores”.

Així, per exemple, ofereixen dades preocupants sobre l'augment de les agressions als funcionaris, així com crítiques a la inoperància de les mesures implantades per Ubasart. Xifren al 1.234 els treballadors agredits o que han patit intents d'agressió, cosa que dona una ràtio de gairebé 3 treballadors agredits cada dia. En aquesta línia, es lamenten que la consellera “no ha emès declaracions públiques en defensa de la nostra tasca”.

Dimissió immediata

Des de CSIF, expliquen que van demanar un estudi “sobre la viabilitat d'introduir dispositius electrònics de control com les pistoles tàser”. Pel que sembla, la resposta va ser el silenci i les mesures unilaterals per part del Secretari de Mesures Penals, Rehabilitació i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, del qual també demanen la dimissió.

El comunicat conclou de manera molt ferma: “CSIF no té cap confiança en vostè, ni en el Sr. Calderón, ni en el seu projecte, si es que existeix”. Per tant, demanen la dimissió immediata de la consellera i del secretari. Els funcionaris parlen que “és hora de prendre decisions valentes” i que els seus responsables polítics no estan capacitats per fer-ho.