La consellera de Cultura de la Generalitat, Gemma Ubasart, durant una sessió plenària al Parlament, el 24 de gener de 2023, a Barcelona

POLÍTICA

La pressió dels treballadors de les presons fa efecte: Gemma Ubasart, plantada

UGT i Comissions cedeixen a la pressió dels funcionaris i tampoc no es reuniran amb el Departament de Justícia

La consellera Ubasart es queda definitivament sola. Avui hi havia reunió amb els sindicats i la UGT i Comissions no han aguantat la pressió dels treballadors. Segons ha pogut saber E-Notícies, les dues entitats se sumen al clam general i també deixen plantada la consellera com ja va fer CSIF.

D'aquesta manera, es tanca el conflicte obert entre els treballadors i alguns representants sindicals. Per part seva, Justícia es queda sense interlocutors.

Ubasart està sola

Els funcionaris de presons van posar el crit al cel quan es van assabentar que la UGT i Comissions s'havien reunit amb Justícia. “S'han reunit sense que hi hagi hagut dimissions”, van dir aquest mitjà. I és que la seva postura ha estat ferma durant tots aquests mesos: les dimissions s'han de donar a la cúpula, és a dir, Ubasart i Calderó.

A manera de protesta (també contra els sindicats d'UGT i Comissions), els funcionaris van tancar la setmana passada els accessos a Brians 1 i Brians 2. Només van deixar passar el personal essencial per cobrir amb els mínims de funcionament.

Dues dotzenes de treballadors de les presons catalanes munten una barricada amb una foguera als accessos de la presó de Brians

I pel que ara ha pogut saber E-Notícies, aquesta mesura de pressió ha funcionat. Avui es reunien una altra vegada els sindicats amb Ubasart i, al final, la UGT i les Comissions no acudiran a la reunió. Triomfa així la postura del sindicat CSIF, que no es va deixar seduir pel cessament del director de Mas d'Enric, on treballa la seva companya assassinada Núria.

Continuen les agressions

D'altra banda, la situació d'inseguretat a les presons catalanes és igual de dolenta i les agressions no paren. Els funcionaris informen que ahir a la tarda sis treballadors van ser agredits a la presó de Mas d'Enric.

Un funcionari va ser mossegat de gravetat i va haver de ser traslladat a la mútua per rebre atenció mèdica. Així mateix, dijous passat tres funcionaris van ser agredits al mòdul de Joves i també van haver de ser atesos.

En qualsevol cas, aquesta reguera d'agressions més o menys greus ha estat constant i ho continua sent. Des d'atacs amb vidres a pallisses i passant pel detonant de tota aquesta situació: l'assassinat de Núria, que els seus companys no obliden.

➡️ Política

Més notícies: