Muntatge amb un pla mitjà de Joan Ignasi Elena tocant-se la barbeta amb cara de preocupació i de fons una imatge d'un mosso d'esquena obrint la porta d'un cotxe policial

POLÍTICA

La justícia posa contra les cordes Joan Ignasi Elena per les oposicions a 'major'

Els jutjats demanen explicacions al Conseller de l'Interior després de la impugnació del sindicat FEPOL

Segueix la polèmica respecte a la convocatòria d'oposicions del Departament de l'Interior de la Generalitat per nomenar un segon 'major' dels Mossos d'Esquadra. Els sindicats SAP (Sindicat Autònom de Policia) i SME (Sindicat Mossos d'Esquadra) de FEPOL van impugnar aquest procés perquè el consideraven irregular.

Els representants dels treballadors creuen que el sistema de lliure designació representava la presumpta "vulneració flagrant" del decret sobre llocs de treball del cos de Mossos d'Esquadra. I és que entenien que els requisits estaven fets a mida perquè aquesta plaça l'ocupés l'actual comissari en cap Eduard Sallent.

Ara, la justícia s'ha pronunciat i ha decidit donar un toc d'atenció a Joan Ignasi Elena i al Departament que lidera. El Jutjat Contenciós Administratiu número 8 de Barcelona ha decidit obrir un procediment abreujat amb peça separada i mesures cautelars coetànies. I, a més, demana explicacions al Govern, exigint a la Conselleria de l'Interior presentar al·legacions en un termini de 10 dies per justificar la seva decisió de convocar aquesta plaça de la manera com ho han fet.

Els sindicats, que celebren la decisió de la justícia, consideren que no han estat adequades ni les formes ni el moment per convocar una segona plaça de 'major'. I que la decisió del Departament liderat per Joan Ignasi Elena “ens debilita com a cos, com a institució i separa la distància entre la base i la cúpula” dels Mossos d'Esquadra.

I és que aquesta convocatòria finalitzarà dos dies abans de la celebració de les eleccions catalanes, que tindran lloc el diumenge 12 de maig. "Hauria estat preferible a esperar la formació d'un nou Govern", assenyalen fonts de FEPOL. "No fer-ho així ha obert l'ombra de sospita que, com a cos policial, s'hauria d'haver evitat", expliquen des del sindicat de policia.

Joan Ignasi Elena, doncs, suma un nou maldecap al tram final del seu camí com a màxim responsable polític dels Mossos d'Esquadra. I és que, més enllà de l'augment de la criminalitat a Catalunya des que ell és el conseller de l'Interior, Elena ha viscut diverses polèmiques respecte al cos policial català.

Els darrers dos mesos, Joan Ignasi Elena ha estat acusat pels sindicats d'impagaments, de polititzar el cos de Mossos d'Esquadra, d'abandonament i també de posar en risc la seguretat dels agents per motius econòmics.

➡️ Política

Més notícies: