Muntatge de fotos de Karin Herrero, del programa 'Anda Ya' de Los40, preguntant sobre geografia a joves pel carrer a TikTok
MOLT +

El vídeo viral d''Anda ya' que demostra la ignorància dels joves espanyols

Karin Herrero, conegut locutor d''Anda ya', exposa la poca cultura geogràfica espanyola d'alguns joves

A escala educacional hi ha un gran debat sobre quin és el nivell de cultura dels joves espanyols. L'últim informe PISA ha deixat en perill el sistema educatiu amb els seus pitjors resultats i ha generat un gran enrenou. I és que, segons el que ens demostren certs comptes de TikTok, la cultura general tampoc no és el nostre fort.

Els darrers temps s'han fet virals diversos vídeos d'entrevistadors que fan preguntes espontànies pel carrer. Un d'ells és Karin Herrero, conegut com a locutor de Los40 i ara també per la seva faceta com a tiktoker (@karinherrero).

El reporter d'Anda ya s'ha tornat a treure de la màniga un test cultural que ha destapat les vergonyes de més d'un. Amb el micro al mig del carrer, Karin Herrero estava disposat a descobrir quantes coses saben els joves de geografia.

Test sobre geografia espanyola

Al vídeo, es pot apreciar la ironia i el sarcasme amb què Herrero interpel·la els entrevistats quan s'equivoquen. Només cal veure com respon quan una noia li diu que Galícia no té capital. “Com ha de tenir capital Galícia? És clar, és una província”, li diu davant de la cara, gairebé sense dissimular que s'està mofant.

Muntatge de fotos de Karin Herrero, del programa 'Anda Ya' de Los40, preguntant sobre geografia a joves pel carrer a TikTok
Una noia assegura que Galícia no té capital | TikTok, @karinherrero, e-noticies.cat

“Els Gallecs” és una altra de les respostes surrealistes que rep el reporter, que amb prou feines pot dissimular la seva incredulitat. Rius que passen per Sevilla, els colors de la bandera catalana, el nombre de províncies de la Comunitat Valenciana o el nombre d'illes canàries. Sobre aquesta darrera qüestió, hi ha una resposta que costa d'assimilar.

“5. Las Palmas, Mallorca i Bali”, diu una noia quedant-se a gust. Una resposta que, és clar, Karin dona per bona en un altre exercici estoic de 'troleig' suprem.

Incredulitat als comentaris

El vídeo no ha deixat ningú indiferent. Una bona prova d'això és que la publicació ha sumat més de 650.000 reproduccions en les primeres hores, a més de 23.000 'm'agrada'. Entre els més de 550 comentaris destaquen la incredulitat, l'estupefacció i la ironia.

  • “He estat a les 18 províncies de la Comunitat Valenciana, totes top”.

  • “Déu meu…. Vaig sortir de l'institut amb 16 anys i totes aquestes preguntes me les sé, són bàsiques, per déu. (NO SÉ QUÈ FAN ARA A L'INSTITUT ELS NENS)”.

  • “Jo soc de les Canàries, concretament de Bali 🙄💋”.

  • "Bravo pel ministeri de cultura, universitats... I els plans d'estudi".

  • "Jo vaig estar l'altre dia a les Canàries i el que més em va agradar va ser Eivissa".