Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una classe buida d'institut des del darrere i al capdavant una rodona vermella amb una persona usant un telèfon mòbil
MOLT +

Un professor al·lucina en veure que els seus alumnes del 2014 no coneixen cap dels seus ídols

El docent ha posat a prova els infants amb esportistes, cantants i sèries amb un resultat sorprenent

Les bretxes generacionals cada cop es produeixen amb menys anys de distància. La vida passa molt ràpid i les xarxes socials han esdevingut tot un accelerador de modes. Amb la mateixa velocitat que la catapulten, les sepulten.

Els ídols, la música, les sèries, la manera com parlem… tot evoluciona amb el pas del temps. Cosa que ha comprovat de primera mà el professor viral Álvaro (@alvaropatoo a TikTok) amb els seus alumnes del 2014.

Canvi de referents

Els petits estudiants de primària han donat tot un bany de realitat al seu professor en no reconèixer pràcticament cap dels seus ídols. La primera persona amb qui els ha posat a prova és amb la cantant Taylor Swift. Si bé alguns han encertat la seva professió, ningú no ha trobat el seu nom.

El següent és Fernando Torres, dels pocs que saben qui és malgrat la confusió inicial amb Raúl. “Si no sabeu qui és aquest…”, diu l'Álvaro quan els mostra una foto de Pau Gasol. Una cosa semblant passa amb el pilot de motociclisme Marc Márquez, a qui confonen amb Messi o Marco Polo.

Justin Bieber i la consola Wii de Nintendo són dels pocs encerts dels alumnes. No triguen a tirar-li una altra galleda d'aigua freda al professor, especialment quan no reconeixen la sèrie de Phineas i Ferb. Això sí, quan arriba el torn de creadors de contingut com Plex o Ibai, no fallen una.

El vídeo suma prop de mig milió de reproduccions, a més de 35.000 m'agrada i centenars de comentaris. La majoria d'usuaris que al·lucinen que les noves generacions no coneguin tots els noms exposats pel professor.

2014, nens de la Generació Alfa

Els nascuts el 2014 pertanyen a la generació que comunament es coneix com la “Generació Alfa”. Aquest terme s'utilitza per descriure la generació que segueix la Generació Z i es refereix a aquells nascuts a partir de mitjans de la dècada del 2010. La Generació Alpha és la primera generació nascuda totalment al segle XXI.

Aquesta generació creix en un món on la tecnologia, la connectivitat global i la intel·ligència artificial són elements quotidians des del principi de la vida. Tot i que és una generació jove, s'espera que experimenti canvis culturals i socials significatius a mesura que creixi.