Pare Noel mirant decoració nadalenca
MOLT +

Expliquen finalment perquè Pare Noel vesteix de vermell i blanc i no és per Coca-Cola

El Pare Noel està a punt de visitar-nos i deixar els seus regals sota l'arbre, així que aprofitem per desmentir els mites sobre el color de la vestimenta

Tothom sap que una de les figures més importants del Nadal és el Pare Noel, però poca gent en coneix l'origen. El compte de Tiktok de la @RevistaCelebra ha explicat en un dels seus vídeos la raó per la qual Santa Claus va vestit de vermell. Tot i que la gent creu saber la veritat pel mite que fa anys que circula, la realitat és que el color de la vestimenta no té res a veure amb la coneguda marca de refrescos.

Vols descobrir la raó per la qual el Pare Noel vesteix de vermell? T'ho expliquem perquè surtis de dubtes. Segur que quedes genial explicant aquesta història al sopar de la nit de Nadal.

Els antics orígens de Santa Claus

Aquesta icona del Nadal, coneguda a tot el món, té el seu origen en un bisbe del segle IV, San Nicolás de Mira. Tal era la seva generositat amb els nens que va inspirar la llegenda del Pare Noel.

Aquest bisbe era conegut als Països Baixos com Sinterklaas i la seva vestimenta solia ser vermella o lila, encara que també de color verd. Segons els historiadors, els holandesos que van emigrar als Estats Units van ser els que van portar aquesta tradició al nou continent.

La llegenda de Sant Nicolau va créixer durant segles i va ser Washington Irving el 1809 qui el va anomenar com a Santa Claus. Anys després, el 1864, Thomas Nash, un dibuixant nord-americà, li va proporcionar un aspecte més semblant a l'actual. Va ser aleshores quan la seva aparença d'home amb barba blanca i vestit vermell i blanc va passar a formar part de la cultura popular.

Captura de TikTok amb una imatge d'un Bisbe donant regals a nens
Sant Nicolau de Mira va passar a dir-se Santa Claus | TikTok, @revistacelebra


Antigament, a Santa Claus se'l representava amb un aspecte dur i gens amable. Era difícil poder associar aquesta imatge amenaçadora amb un producte. Així que la marca de refrescs va decidir crear la seva pròpia versió.

Als anys 30, el pintor Haddon Sundbloom, va ser l'encarregat de donar-li una aparença més humana a la figura de Santa Claus. Per això va usar de model a un venedor jubilat, aconseguint un aspecte més realista del Pare Noel. A més, el va pintar més alt, li va posar uns quilos de més i una cara alegre i bondadosa.

Al personatge, que va estrenar Coca-Cola amb gran èxit el 1931, se'l va continuar representant a les seves campanyes nadalenques fins al 1966. Avui dia, és el Pare Noel que tots coneixem.