Muntatge de fotos de pla mitjà del tiktoker '@presunto_inocente' parlant de com evitar estafes
MOLT +

L'estafa de l'instal·lador fals: per què no has d'obrir la porta a qualsevol persona

Les estafes estan a l'ordre del dia i la Guàrdia Civil ja ha advertit de certs delinqüents que poden cometre robatoris amb violència

En els darrers mesos, s'han incrementat els casos d'estafes amb instal·ladors falsos. Es tracta de delinqüents totalment uniformats amb roba d'empresa que es presenten als habitatges. Fins i tot amb logos que, encara que són falsos, fan l'efecte de professionalitat.

Els estafadors van a les cases amb el pretext que estan fent una revisió encarregada per l'ajuntament. Qualsevol excusa és creïble per tal que els deixin passar. Com ara comprovar els sistemes d'electricitat, aigua o gas.

Un cop dins de l'habitatge aparenten que estan fent algun tipus de comprovació o d'instal·lació. Després fan una factura i intenten cobrar el suposat servei que han dut a terme.

Aquests delinqüents poden estafar-te cobrant revisions falses, però també poden ser molt perillosos. Alguns són capaços de cometre delictes com robatoris, furts i fins i tot agressions sexuals.

Muntatge de fotos de pla mitjà del tiktoker 'presumpte_innocent' parlant de com evitar estafes
Un advocat adverteix sobre l'estafa de l'instal·lador fals a TikTok | TikTok, @presunto_inocente, e-noticies.cat

L'estafa consisteix a fer-se passar per inspectors i instal·ladors

Per evitar aquest tipus de delictes, el tiktoker Miguel Ángel Mejías explica al seu compte de TikTok @presunto_inocente què pots fer. Qualsevol precaució és poca per assegurar-te de què no estàs tractant amb un estafador.

Encara que per la seva aparença sembli que efectivament són instal·ladors professionals, cal assegurar-se. Sobretot si no has sol·licitat aquest servei a través de l'empresa subministradora.

El millor que pots fer per comprovar la seva veracitat és demanar-li la credencial. En aquesta targeta solen aparèixer les dades del treballador.

Si, tot i això, tens dubtes, has de trucar a l'empresa que representa perquè et donin més informació. Si aquesta persona es comença a posar nerviosa i et fica pressa, el més recomanable és que truquis a la policia.

L'alerta d'estafa ja circula per les xarxes socials

La Guàrdia Civil ja fa temps que alerta sobre aquest tipus de delictes. Una estafa en què és molt fàcil caure. Per això és tan important identificar aquests estafadors a temps, abans que entrin a l'habitatge.

Ara que ja ho saps, has de tenir més cura abans d'obrir la porta de casa. No et refiïs encara que portin uniforme. Segueix aquests consells i estigues alerta.