Una espanyola grava el que llencen als Estats Units a les escombraries i costa de creure
T'imagines poder moblar-te de manera gratuïta casa teva gràcies a les escombraries dels teus veïns? Als Estats Units és possible
Nuria Calvo, coneguda com a NuryCalvo a les seves xarxes socials, és una jove espanyola que viu a Florida (Estats Units), amb els seus dos fills i el seu marit. És creadora de contingut i enregistra el seu dia a dia a través de vlogs. En un d'ells, ha decidit compartir objectes que troba a les escombraries d'un dels barris més rics del país.
En què consisteix el 'Bulk day'
En aquesta ocasió ens mostra un dels dies més peculiars: el 'Bulk day'. Durant aquest dia, els ciutadans deixen als carrers els objectes que ja no utilitzen. Posteriorment, es recullen per destruir-los.
La dinàmica consisteix en passejar per aquests barris a la recerca d'elements en bon estat, per poder donar-los una segona vida. Una manera d'equilibrar el malbaratament en un dels països on més abunda l'hiperconsum.
A l'enregistrament, Nury i el seu marit passegen pel barri a la recerca de gangues que puguin ser reutilitzades.
Entre els objectes que hi troben, destaquen: una barbacoa, patinets elèctrics, i fins i tot un ordinador que els mateixos amos destaquen que funciona i està en perfecte estat. Afirmen que s'emportaran els objectes per comprovar el funcionament correcte a casa.
Els millors comentaris
A la secció de comentaris, amb més de 7300 opinions, molta gent destaca que podrien moblar-se de manera gratuïta la casa gràcies a aquest sistema. I com comparteix l'usuari Max Mix Mox: “No som pobres, estem al país equivocat”.
Segona vida a Espanya
A Espanya trobem altres maneres, més capitalistes, de donar una segona vida als objectes. En mercats com el Rastro de Madrid, o els Encants de Barcelona, hi ha tota mena de mobles i relíquies als preus que fixen els venedors.
Tot i això, és cert que en alguns fòrums de Facebook locals podem trobar persones que regalen objectes que ja no utilitzen. Però aquesta opció deixa de banda aquells que no tinguin accés a la plataforma o que ho desconeguin. Seria una bona alternativa, potser tenir el nostre propi ‘Bulk day’ o en espanyol ‘Dia a granel’.
I vosaltres, què en penseu, hauríem de fomentar a Espanya aquest tipus de pràctiques?