El rei Felip VI sobre un fons d'un carrer de Mallorca ia la dreta un cercle vermell amb un bar ple de clients i imatges

MOLT +

El bar de pollastres on Felip VI es reuneix amb els amics: preus de riure

El Nitos, on s'ha vist Felip VI amb els seus amics, és un local de barri de tota la vida on es menja ''bo i barat''

El Nitos, situat a Mallorca, ha esdevingut el punt de trobada predilecte de Felip VI i els seus amics més propers. Aquest establiment, caracteritzat pel seu ambient de barri i la seva oferta gastronòmica de pollastres i croquetes, ha estat testimoni de les reunions informals del rei. Els locals de l'illa aprecien la combinació de menjar "bo i barat" que ofereix aquest lloc emblemàtic.

Felip VI rient amb una armilla negra a Medinaceli
Al rei li encanta passar els estius a Mallorca | Instagram, @elaltojalon

La fotografia que es va fer a l'establiment al costat de Felip VI, va posar de manifest la importància de la privadesa en els cercles propers de la Casa Reial. La imatge del rei compartint moments d'oci amb els amics a l'establiment va ser filtrada per un d'ells. Això va generar un gran malestar a Palau, als quals no els agrada que siguin vists en situacions tan quotidianes com en espais tan comuns com aquest local.

El lloc fa anys que és freqüentat per Felip VI

Tot i el seu caràcter modest, el bar ha estat un lloc freqüentat per membres de la Casa Reial, a causa de la seva proximitat amb el palau de Miravent. Així i tot, la publicació d'aquesta foto va col·locar la Casa Reial en una posició incòmoda, en mostrar el rei en un punt que no s'ajusta a l'estàndard de sofisticació.

Fundat el 1969 per Juan Jiménez, el Nitos ha estat durant dècades un punt de trobada per a figures destacades, inclosos membres de la reialesa. Entre les especialitats culinàries que gaudeixen tant Felip com els seus acompanyants hi ha els pollastres, les amanides, les croquetes casolanes o els fregits mallorquins. Felip VI és conegut per ser fan del pollastre rostit i la seva famosa salsa, que segons els locals, és insuperable.

La reputació d'aquest lloc emblemàtic va més enllà de les trobades amb Felip

Tot i la discreció de l'amo del local, que es mostra reticent a concedir entrevistes, la reputació del Nitos s'ha fet internacional. Els preus són assequibles i oscil·len al voltant dels deu euros per una ració de pollastre rostit amb pebrots i entrepans des de 4,20 €. L'establiment no accepta targeta de crèdit.

Aquest establiment ha sabut guanyar-se l'estima dels clients dècada rere dècada. Els comensals elogien el seu ambient acollidor i la qualitat del menjar, qualificant-lo com la millor de l'illa. Això es pot veure a les més de 500 ressenyes a Google i amb una puntuació de 4,6.