Muntatge amb els personatges de 'La Promesa', Manuel pixelado i els logos de TVE i la sèrie

TELEVISIÓ

TVE desmenteix el que un actor de 'La Promesa' va dir durant la nit més important

La cadena pública no ha trigat a deixar clar que les afirmacions fetes per l'intèrpret no són certes

La Promesa és la sèrie ambientada el 1913 que diàriament emet La 1. Una producció que es va estrenar el gener de l'any passat i la gravació del qual té lloc al palau El Rincón, propietat de Tamara Falcó. Va ser el cap de setmana passat quan un dels seus protagonistes va fer públic un canvi relacionat amb la ficció i que posteriorment la cadena pública s'ha encarregat de desmentir.

Dos dels protagonistes de La Promesa, Arturo García Sancho i Ana Garcés, van acudir a la cerimònia de lliurament dels Premis Goya com a representants de l'elenc de la popular ficció. Una ocasió en què els dos actors van aprofitar per aturar-se uns minuts davant dels micròfons dels reporters i contestar algunes preguntes.

Les paraules de l'actor de La Promesa que van ser desmentides per la cadena pública

García Sancho es mostrava agraït amb l'acollida que La Promesa ha tingut entre el públic. "De l'èxit es gaudeix quan vas pel carrer i la gent et diu tot el que li agrada la sèrie. També quan t'escriuen missatges a les xarxes socials o amb l'audiència que tenim", explicava.

A continuació l'actor que dona vida a Manuel de Luján i Ezquerdo a La Promesa revelava un canvi que enxampava tothom per sorpresa. "D'aquí a poc tornem a les 16:30 de la tarda. Vam canviar l'horari a les 17:30, però crec que m'ha dit un ocellet que tornem a emetre a les 16:30", anunciava García Sancho.

Amb les paraules l'actor bilbaí manifestava que la cadena pública havia pres la decisió que La Promesa reprengués el seu horari original. Cal recordar que a partir de finals del mes de setembre passat l'esmentada sèrie es va traslladar a les 17:30. Estratègia amb què TVE buscava que el públic s'enganxés a La Moderna mentre esperava la seva cita amb Pía, Jana, Cruz i companyia.

La sèrie es va convertir en la ficció revelació de 2023, ja que va aconseguir millorar les dades d'audiència en una franja maleïda per a La 1. Abans de la seva estrena, la cadena pública se situava al voltant del 5 o 6 % de quota de pantalla. L'arribada de la nova producció el va fer anotar xifres properes al 10 % fins i tot, més tard, va avançar fins al 12 i 13 % amb certa regularitat.

RTVE podria estar esperant l'estrena de Sueños de libertad per mostrar la seva estratègia

Tanmateix, el canvi en l'horari de la sèrie a les 17:30 no ha tingut els resultats esperats. Si bé La Promesa ha aconseguit mantenir-se a la seva nova ubicació horària, La moderna, per contra, lluita per la tercera posició darrere de les ofertes d'Antena 3 i Telecinco. La sèrie ubicada al Madrid dels anys 30 està tenint serioses dificultats per aconseguir enganxar el públic, encara que l'últim mes va poder millorar les seves dades.

Des de l'ens públic s'han limitat a assegurar que no hi ha una decisió presa en relació amb el canvi d'horari. Així, La Promesa continuarà emetent-se cada tarda de 17:30 a 18:30, almenys de moment. Unes paraules que desmenteixen les declaracions de García Sancho dissabte passat a la catifa vermella dels Goya.

Maria de La Promesa a la sèrie
RTVE ha confirmat que de moment 'La Promesa' continuarà emetent-se en el seu horari habitual | RTVE, Facebook

La Promesa continuarà tenint una cita amb els seus fidels al seu horari habitual. Caldrà esperar el llançament de Sueños de libertad d'Antena 3 per veure si finalment La 1 inverteix l'horari de les dues sèries de sobretaula per competir amb Atresmedia.