Fotomuntatge amb un fons del logotip de TV3 als estudis de Sant Joan Despí i una rodona vermella amb el rostre de Toni Cruz

TELEVISIÓ

Toni Cruz, productor d''Operación Triunfo', esclata contra TV3: 'Haurà de tancar'

Toni Cruz, creador del famós format d''Operación Triunfo', ha recordat que hi ha una demanda interposada contra TV3 per 'Eufòria'

Nova polèmica per a TV3. Toni Cruz, un dels creadors d'Operación Triunfo, acudia en una entrevista a El Món a RAC1 aquest dimarts passat, 20 de febrer.

Ho feia per fer públiques les dades de la nova edició del famós concurs musical Operación Triunfo, que arribava al seu final dilluns a Amazon Prime.

Tot i això, aprofitava també per tornar a posar sobre la taula un altre tema que afectava de ple la televisió pública catalana. La demanda dels creadors del format contra el talent de TV3 Eufòria.

Toni Cruz esclata contra TV3

Toni Cruz, cocreador juntament Josep Maria Mainat d'Operación Triunfo, era entrevistat aquest dimarts per Jordi Basté a RAC1 després de la final del concurs musical. Una ocasió en què, a més de parlar de l'èxit d'aquesta nova edició del format a la plataforma Amazon Prime, ha volgut recordar la demanda que tenen posada contra TV3.

I és que, després de l'estrena d'Eufòria, un nou talent xou musical presentat per Miki Núñez i Marta Torné que posava en marxa la cadena pública de Catalunya fa dos anys, els dos membres de La Trinca decidien demanar TV3 i la productora del programa, Veranda TV, per una presumpta còpia del format.

“No estic enfadat, estic dolgut que TV3 hagi copiat Operación Triunfo”, declarava Toni Cruz. El productor televisiu ha destacat que “la propietat intel·lectual ha de ser sagrada” i que “l'ètica professional ha d'estar per sobre de tot”, cosa que la televisió de Catalunya no hauria tingut en compte.

"Si TV3 volia fer un programa musical com aquest, haurien d'haver trucat a Gestmusic i veure com podíem fer la versió catalana". A més, ha recordat que a cap país d'Europa no s'ha arribat a copiar el format.

"TV3 l'haurà de tancar"

Tot i això, Toni Cruz ha assegurat que, després de l'estrena de la primera edició el 2022 d'Eufòria, es van reunir amb TV3. Encara que destaca que la reunió "només va durar cinc minuts".

"Ens van dir que era una evolució d'Oh Happy Day". I és que TV3 va assegurar que el programa s'havia inspirat en el concurs musical de cors, emès fa uns anys a la televisió pública catalana. "Vam al·lucinar. No hi té res a veure".

I és que, com van destacar l'any passat, “Eufòria reprodueix, amb minúscules variacions, tots els elements essencials, la mecànica, les fases i els aspectes originals d'Operación Triunfo”, asseguraven els seus creadors l'any passat.

Motiu pel qual aquest dilluns ha tornat a recordar que, si realment un jutge confirma que el format és una còpia del famós talent de Gestmusic, el productor ha deixat clar que “haurà de tancar”.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Cosa que no compartia la productora responsable del talent català, que es mostrava la seva "desagradable sorpresa i amarga decepció" en un comunicat el 2023 davant de la demanda presentada pels creadors del reality. A més, asseguraven que les acusacions "no tenen cap mena de fonament".