Fotomuntatge de Rosa Peral amb una cel·la de fons
TELEVISIÓ

Rosa Peral destrossada a la presó: 'Sé que no sortiré viva'

Arran de l'estrena de 'El cuerpo en llamas' a Netflix, Rosa Peral estaria vivint un malson a la presó

Des que es va estrenar 'El cuerpo en llamas' a Netflix, Rosa Peral s'ha convertit en una cara molt coneguda. El seu cas, anomenat popularment com el crim de la Guàrdia Urbana, ha tingut molt ressò en l'àmbit mediàtic. Aquí us deixem un petit resum del cas.

El 4 de maig del 2017, un ciclista va trobar un cotxe calcinat al Pantà de Foix. L'home va avisar els serveis d'emergències i ràpidament els Mossos d'Esquadra es van personar fins al lloc dels fets. Un cop allà, van localitzar un cadàver totalment cremat al maleter del vehicle.

Més tard, es va descobrir que el cos pertanyia a Pedro Rodríguez, agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. A mesura que la investigació avançava, Rosa Peral, parella sentimental de Pedro, i Albert López, suposat amant de Peral, semblaven més sospitosos.

Finalment, Rosa Peral i Albert López van ser condemnats a 25 i 20 anys de presó, respectivament, per l'assassinat de Pedro Rodríguez.

Rosa Peral destrossada a la presó

L'estrena de 'El cuerpo en llamas' va reviure el cas de Rosa Peral i Albert López. Arran de l'emissió de la minisèrie, Rosa Peral també va estrenar una sèrie documental a la mateixa plataforma digital: 'Las cintas de Rosa Peral'.

En aquesta, Rosa Peral defensava la seva innocència. El mateix va fer al llarg de tota la investigació. Ella, fins avui, ha sostingut la seva innocència i ha acusat Albert López, el seu amant, com a autor material de la mort de Pedro Rodríguez.

Rosa Peral amb Albert López en una imatge presa mesos abans de la mort de l'agent Pedro Rodríguez
Rosa Peral i Albert López. | Redes sociales

'Visc sense esperança'

Ara, Rosa Peral està participant en un llibre on es perfila com una pobra dona, la qual han fet el cap de turc de tota aquesta història de foscor. L'exagent de policia es considera una víctima d'Albert López. A més, assegura que ho està passant molt malament a la presó.

"Només vull dormir. Ni em dutxo, ni em canvio de roba. Visc sense esperança i esperant la mort, perquè sé que no sortiré viva de presó", confessa la catalana. I una vegada més, culpa Albert López de tot el que li està passant.

"Li ha sortit bé la jugada. Soc el cap de turc d'un psicòpata que no volia que fos per a ningú més i ho ha aconseguit. Seguiré envellint sola a la presó, que era el que ell desitjava. Ell obtindrà els seus primers permisos d'aquí a una mica. i jo seguiré aquí. No sóc cap assassina", sentència.

Amb aquestes paraules, Rosa Peral es mostra com una dona vulnerable i víctima d'un pla maquiavèl·lic organitzat per un home despietat, Albert López.