Muntatge de fotos de primer pla de Rosa López cantant el 2002 i, de fons, un plànol general del plató d'Eurovisió
TELEVISIÓ

Rosa López i el passat a Eurovisió: els diners guanyats i els fets amb David Bisbal

Rosa López va representar de manera perfecta Espanya a Eurovisió l'any 2002, acompanyada d'un cor excepcional

Rosa López és, sens dubte, una de les cantants espanyoles més estimades del nostre país i una de les millors veus. Precisament per tot això, va ser triada per representar Espanya al Festival d'Eurovisió el 2002. Hi va acudir acompanyada per cinc companys del concurs que la va catapultar a la fama, que van exercir de cor, com ara David Bisbal.

22 anys després, el pas de Rosa López per aquest esdeveniment musical europeu torna a posar-se al focus, ja que avui Nebulossa ocuparà el seu lloc. Un pas del qual analitzarem què va suposar per a la granadina a l'àmbit econòmic, professional i personal.

Rosa López: el seu pas per Eurovisió

Rosa López va arribar a les nostres vides el 2001 com a concursant de la primera edició d'Operación Triunfo. Des del primer moment, va captivar el públic pel seu carisma, per la seva naturalitat i, fonamentalment, per la seva veu espectacular. Tant és així que es va proclamar guanyadora.

La seva victòria va fer que guanyés un contracte musical i la barbaritat de 90.000 €. Quantitat que anys després va revelar que es va esfumar perquè, segons sembla, havien enganyat el seu pare amb el xec.

Després d'aquesta victòria aclaparadora, en va aconseguir una més: es va convertir en l'escollida per representar Espanya al Festival d'Eurovisió de 2002. I és que va tornar a enlluernar els espectadors amb la seva cançó Europe's living a celebration.

Muntatge de dues fotos de Rosa López cantant sobre un escenari el 2002, en una d'elles apareix David Bisbal de fons

Espantada, emocionada, il·lusionada i amb una enorme responsabilitat càrrec seu, va acceptar el repte. Això sí, perquè estigués més a gust, se li va posar com a companyia un cor molt especial. Ni més ni menys que amb ella van viatjar cinc companys d'Operación Triunfo: Bustamante, David Bisbal, Chenoa, Geno i Gisela.

Lamentablement, Rosa no va poder guanyar el festival, però va quedar en una magnífica setena posició. Avui, quan Nebulossa ocuparà el seu lloc en aquest certamen amb la cançó Zorra, es compleixen 22 anys d'aquell moment històric. Sí, històric, perquè va ser el més seguit de tots els temps.

Quant va guanyar López per participar en Eurovisió? Mai no es va filtrar aquesta dada. Encara més, si tenim en compte el que han explicat sobre això els darrers representants espanyols, no va obtenir res. Segons va explicar Chanel fa poc, “no hi ha sou per anar al festival, no cobres per això”.

El motiu que no s'aboni res és perquè l'artista està pagat, simbòlicament, amb el fet de donar veu al país. I, sobretot, perquè aquesta actuació suposa tenir una promoció immensa de la seva carrera, ja que l'esdeveniment és vist per milions de persones arreu del món. Tanmateix, RTVE s'encarrega de sufragar totes les despeses que tingui quant a viatges, dietes, vestuari…

Primer pla de Rosa López feliç amb els cabells recollits i dues ones soltes a la cara a la premiere de 'Padre no hay más que uno 3'

La granadina, malgrat tot, està molt orgullosa d'haver viscut aquesta experiència, i així ho ha deixat de manifest repetides vegades. La va enriquir personalment i artísticament i fins i tot avui continua donant-li satisfaccions. Mostra d'això és que serà una de les exparticipants del festival que participarà en la gira Eurovision On Tour, que, des de l'octubre, recorrerà diferents ciutats europees.

Rosa López: la seva vida després del pas per Eurovisió

Rosa López ha tingut, lamentablement, una carrera dispar des dels inicis. Tot per culpa d'un problema vocal, que va qualificar d'una negligència mèdica, i de no haver tingut un pes sòlid com a producte darrere. Per això, actualment s'ha convertit en artista independent, cosa que li ha permès continuar gaudint de la seva carrera i de la música, la seva passió.

Molta més sort va tenir David Bisbal, que, ja a Operación Triunfo, va aconseguir productors de renom per llançar la seva carrera, que continua meteòrica a escala internacional. Ara té una vida de gran estrella, però mai no s'ha oblidat de Rosa, amb la qual continua mantenint una relació estupenda. Per això, no ha dubtat a convidar-la a cantar recentment en un concert especial pels seus 20 anys sobre els escenaris.

Primer pla de Rosa López i David Bisbal en què apareixen abraçats amb el rostre somrient

Aquesta amistat és la que es rumoreja que ha provocat que López hagi estat deixada de banda per Chenoa, l'ex d'ell. Una cantant que ara es dedica fonamentalment a exercir com a presentadora i com a jurat a Tu cara me suena. Concurs en què s'ha retrobat amb un altre dels membres d'aquell cor d'Eurovisió 2002: Bustamante.

El càntabre, a més, acaba de llançar nou single al mercat i també ha desenvolupat aquests anys les seves facetes com a ballarí i com a actor. Tot mentre que Geno té una acadèmia de cant i ha tornat als escenaris amb Fórmula Abierta. I, l'última integrant del cor, Gisela, ara està centrada en la seva tasca com a mare.

➡️ Televisió

Més notícies: