Muntatge de Roberto Leal amb el fons de 'Pasapalabra'
TELEVISIÓ

Roberto Leal accepta un treball lluny de ‘Pasapalabra’ per una raó important

Roberto Leal s'ha embarcat en un important projecte que no té res a veure amb el seu treball a la televisió

Roberto Leal ha trobat fora de la televisió una ocupació que li aporta grans satisfaccions. El sevillà, que ha sabut guanyar-se l'afecte de la gent amb programes com Pasapalabra, també té altres interessos. Ara, de la mà de la seva dona i la seva filla, Roberto Leal ha tirat endavant un projecte que va destinada a tots els públics.

Mi abuelo Pepe és el conte que el presentador ha escrit i publicat amb Sara Rubio, la seva dona, i que compta també amb les il·lustracions de Lola, la seva filla. Un text adreçat als més petits on s'aborda un tema tan difícil de tractar com la mort d'un ésser estimat.

Roberto Leal té un projecte entre mans que no té res a veure amb la televisió

La qüestió que aborda l'obra és com podem explicar als més petits la mort d'un familiar. Per respondre aquesta pregunta, Roberto Leal ha creat Yayolandia, el món on tot és possible, fins i tot fins a retrobar-te amb un ésser estimat.

Fa uns anys que el Pepe, el pare del presentador, i per tant avi de la Lola, viu a Yayolandia. Un planeta on viatgen tots els avis que un dia se'n van al cel.

Muntatge Roberto Leal i la portada del seu llibre 'El meu avi pepe'

Una història que neix d'una experiència personal i que intenta ajudar els nens que passen per aquest tipus de dol. “Mentre pensem en les persones que ja no hi són, seguiran al nostre costat per sempre”, afirma el presentador de Pasapalabra en referència al seu llibre.

El llibre, que va sortir a la venda el passat 7 de març, ha tingut bona acollida entre els lectors. El presentador fins i tot ha compartit a les xarxes socials alguns missatges i dibuixos que ha rebut dels qui s'han fet amb el conte. A més, tot el que es recapti amb la venda de cada exemplar va destinat a la fundació Uno entre cien mil, una organització que lluita per posar fi a la leucèmia infantil.

La Lola tenia 2 anys quan el pare del Roberto Leal va morir i no comprenia per què no el tornaria a veure mai més. Aquest conte mostra als nens com la petita Lola que hi ha vegades a la vida que els metges no poden fer res pels avis i ells es muden a Yayolandia.

Roberto Leal amb la seva dona, Sara Rubio, posant junts i somrients

“Sempre he volgut que el meu pare estigués molt present perquè la Lola és una nena molt emocional, recordava molt el seu avi, l'esmentava”, explicava Leal. El presentador, amb aquest conte, vol transmetre un missatge d'esperança, més que no pas de comiat, ja que “gràcies als somnis sempre els tens presents”, explicava en referència als avis.

El presentador de Pasapalabra ha comptat amb l'ajuda de la dona i la filla

Aquest no és el primer llibre que signa l'andalús, ja el 2009 va publicar Las recetas de España Directo. Una obra en la qual explicava els plats de cuina del programa en què va treballar com a reporter i del qual va sortir una segona edició.

Després de dos llibres de cuina, Roberto Leal va llançar el 2014 al mercat Cuando los muñecos de la tele tenían un señor dentro. Una obra on reflexionava sobre com érem als anys vuitanta amb un toc d'humor.

Amb Mi abuelo Pepel'estimat presentador se suma a llista de famosos que s'han animat a provar sort en el meravellós univers de la literatura infantil. Meghan Markle, Paul McCartney o l'expresident nord-americà Barack Obama s'han convertit en escriptors infantils també per una bona causa.

➡️ Televisió

Més notícies: