Fotomuntatge d´una foto d´un restaurant amb una imatge desenfocada del restaurant Mitja Galta amb el logo del Joc de Cartes i signes d´interrogació
TELEVISIÓ

El popular restaurant de Barcelona que tanca després del seu pas per ‘Joc de Cartes’

‘Joc de Cartes’ va donar visibilitat a un conegut restaurant de Barcelona que ara abaixa la persiana després de deu anys d'activitat

Barcelona és, sens dubte, una ciutat molt viva i plena de gent. L'àmplia oferta gastronòmica que ofereix és ben coneguda i reputada. Tot i això, quan un establiment molt freqüentat i popular abaixa la persiana, els seus clients més assidus queden desolats.

Aquest és el cas del Mitja Galta, un local que ha decidit tancar les portes després d'una dècada servint plats de qualitat a un preu assequible. El local està situat al carrer de la Constitució, 181, al barri de la Bordeta del districte Sants-Montjuïc. La parella de propietaris, Xavier Insa i Eli Castellón, han pres aquesta decisió a causa de l'esgotament que suposa portar el negoci.

Anecdòticament, el restaurant va passar pel conegut programa de Joc de Cartes. Tot i que no va obtenir els resultats esperats.

Joc de Cartes va donar popularitat a Mitja Galta

Joc de Cartes dona visibilitat a molts hostalers, encara que això no és sempre sinònim d'èxit. El Mitja Galta ja tenia una gran reputació entre els veïns del barri i de la ciutat comtal, en general, per la seva relació qualitat-preu. A més, el 2019 va aconseguir el seu pic màxim de popularitat en aparèixer al programa Joc de Cartes emès per TV3.

L'establiment va participar en la categoria de menús per menys de 15 euros, i així es va donar a conèixer a la resta de Catalunya. El Xavier i l'Eli es van llançar a aquesta aventura amb només cinc anys d'experiència, ja que provenien de sectors professionals diferents. Tot i no aconseguir el primer lloc, es van emportar una gran experiència que els va servir per millorar en el sector.

El proper mes de març, Mitja Galta tancarà les portes

El dia 23 de març de 2024 serà l'últim on podrem gaudir dels seus coneguts plats i la seva àmplia carta. Així ho han anunciat els propietaris a la seva pàgina web i a les seves xarxes socials.

En aquest mateix comunicat, expliquen que “han estat 10 intensos anys plens d'alegries i emocions que ens han permès, el més important, conèixer-vos”. L'escrit conclou amb els responsables donant “infinites gràcies a tots els clients i les clientes que ens heu acompanyat en aquest camí”.

La parella de propietaris vol donar continuïtat al projecte que va començar fa 10 anys. Per tant, pretenen traspassar el local a algú que agafi el relleu i vulgui mantenir el negoci.

Tot i la visibilitat que li va donar Joc de Cartes, l'hostaleria és un sector molt sacrificat

El motiu principal del tancament és l'esgotament produït per la dedicació que han posat a aquest complicat ofici. El sector de la restauració és molt dur i encara més amb l'àmplia oferta que tenia aquest establiment.

La plantilla del Mitja Galta està formada per cinc treballadors que elaboren fins a 70 menús al dia, a més de la resta de l'extensa carta de què disposen. Els propietaris han comentat que després de 10 anys de feina en aquest sector, l'esforç ja no els compensa. Per aquesta raó, han decidit fer un pas al costat i deixar el local a altres emprenedors que puguin donar continuïtat al negoci.

Si encara no heu provat els vostres menús o voleu repetir, us aconsellem anar aviat. El local tancarà en poc més d'un mes i és molt probable que la demanda sigui molt elevada aquests darrers dies.

No perdis l'oportunitat de provar-lo si vius a la capital catalana o la visitaràs aviat. A la seva pàgina web trobaràs tota la informació necessària per fer una reserva.