Fotomuntatge de Toni Soler amb el logotip del programa 'Èpic: Nails' i les instal·lacions de TV3 de fons
TELEVISIÓ

Polèmica a TV3: Acusen la productora de Toni Soler de robar un programa

La televisió pública de Catalunya i la productora de Toni Soler han anunciat l'estrena d'un nou programa del qual, presumptament, haurien robat la idea

Polèmica amb TV3 i Toni Soler. Més concretament amb la seva productora, 'Minoria Absoluta', ja que l'han acusat de plagi. Tant la cadena pública de Catalunya com la productora de l'expresentador del 'Està passant', han anunciat l'estrena d''Èpic Nails' aquest pròxim divendres.

El talent show s'emetrà pròximament i consistirà a trobar el millor artista d'ungles de Catalunya. Doncs bé, el nou format arriba amb serioses acusacions de plagi per part, suposadament, de les creadores.

Acusen la productora de Toni Soler de plagi

Eva Sebastián, exredactora de Vice, ha denunciat a través de TikTok que 'Èpic Nails' va ser ideat per ella mateixa i per un grup d'extreballadors de la revista. Segons explica en un vídeo, van negociar amb la productora de Toni Soler per tirar endavant el projecte.

"Minoria Absoluta ens ha robat l'autoria d''Èpic Nails' de 3cat a les treballadores de Vice", comença visiblement indignada.

Segons explica, ella i les seves companyes van tenir la idea del format, però no tenien els mitjans ni els contactes per poder fer realitat el programa. Finalment, van contactar amb 'Minoria Absoluta' i els va agradar molt la proposta.

Desafortunadament, durant la pandèmia del coronavirus, la revista Vice va fer fallida com tants altres negocis. D'aquesta manera, el projecte no va tirar endavant fins que, quatre anys més tard, la productora del presentador i TV3 han anunciat la seva estrena.

"En tancar la revista, nosaltres ja no teníem cap poder ni cap autoritat sobre aquest producte. D'aquesta manera, nosaltres a nivell personal no podíem reclamar res", assegura a través de TikTok.

"El que vam pensar és que si alguna vegada feien el programa, ens tornarien a contactar perquè sabien perfectament qui érem. Però 'Minoria Absoluta' no ens va trucar i no ens va dir res i nosaltres érem absolutament desconeixedores que s'estava fent el programa", afegeix.

Segons relata, un dia van veure un anunci promocional del programa. I, suposadament, els textos eren “exactament els mateixos que nosaltres havíem fet per vendre la coproducció”, confessa.

La resposta de la productora de Toni Soler

Després dels fets, les noies es van posar en contacte amb la productora creada per Toni Soler. Tal com exposa, van demanar que, com a mínim, posessin els seus noms als crèdits perquè quedés clar de qui havia estat la idea original. 

Tot i això, la resposta ha estat clara. I és que ni 'Minoria Absoluta' ni TV3 hi han accedit. Segons sembla, tot és legal, ja que no havia res signat, però Eva Sebastián els acusa de poca ètica per haver-los robat la idea.