Muntatge de fotos d´un cinema i, al costat, un emoji de la silueta del territori de Catalunya amb el logo dels premis Goya al costat

TELEVISIÓ

Les nou pel·lícules nominades als premis Goya que s'han rodat a Barcelona

Totes les mirades estan posades a les pel·lícules nominades als Premis Goya i moltes han estat rodades a Barcelona

Els premis Goya ja ho tenen tot llest per a la celebració de la gala, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 10 de febrer. I, aquest any, a les nominacions destaquen diverses produccions filmades a Barcelona.

Des de drames emocionants fins a narratives innovadores. Aquestes obres han deixat una impressió duradora al públic i la crítica per igual.

Les 9 pel·lícules nominades als Goya rodades a Barcelona

Entre les pel·lícules i curtmetratges que han captat l'atenció dels crítics i estan nominades per endur-se un premi Goya aquest dissabte hi ha diverses produccions catalanes. De fet, un total de 9 han estat rodades a Barcelona.

Aquest reconeixement no sols destaca el talent dels cineastes i artistes involucrats, sinó també la importància de Barcelona. La ciutat es converteix en un escenari inspirador i vibrant per a la producció cinematogràfica.

Aquestes produccions han estat aclamades per la seva excel·lència cinematogràfica i les seves històries captivadores. Totes han reflectit el talent i la diversitat del panorama cinematogràfic barceloní.

1. Saben Aquell

Saben Aquell, la pel·lícula que recorda i homenatja la figura de l'humorista Eugenio, està nominada a 11 categories. Entre elles, Millor Actor per a David Verdaguer, Millor Actriu per a Carolina Yuste o Millor Direcció per a David Trueba, entre moltes altres.

El film ha fet servir ubicacions reals, com els interiors del Cafè-Teatre Llantiol del Raval, on va actuar l'humorista, o Luz de Gas.

2. El maestro que prometió el mar

Aquesta pel·lícula, protagonitzada per Enric Auquer, està nominada a 5 premis als Goya. Millor Guió Adaptat, Millor Actriu de Repartiment per a Luisa Gavasa, Millor Disseny de Vestuari, Millor Música Original i Millor Actor per a Enric Auquer són els guardons als quals opta.

Amb part de les seves ubicacions situades a Barcelona, també s'ha rodat a l'Ametlla del Vallès, Gualba, al parc del Montnegre i el Corredor de Llinars del Vallès, Mura, Vilanova i la Geltrú. I fins i tot es va desplaçar fins a Burgos.

3. Upon Entry

Upon Entry, traduïda en català com L'arribada, és obra de dos directors veneçolans, Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vázquez.

Protagonitzada per la catalana Bruna Cusí, va ser rodada a Barcelona. Està nominada, a més, a tres premis Goya, Millor Actor per a Alberto Ammann, Millor Direcció Novell i Millor Guió Original.

4. La imatge permanent

La imatge permanent està nominada a una sola categoria, a Millor Cançó. Aquesta pel·lícula retrata l'extraradi de Barcelona, per la qual cosa ha estat rodada majoritàriament a exteriors del Prat de Llobregat.

5. Mentre siguis tu

La pel·lícula documental Mentre siguis tu opta a guanyar el guardó de Millor Documental als Premis Goya després de reflectir el diagnòstic d'Alzheimer de l'actriu Carme Elías. S'ha rodat, com és evident, a Barcelona, la seva ciutat natal i on ha viscut tota la seva vida.

6. Te estoy amando locamente

Te estoy amando locamente, d'Alejandro Marín, opta a 5 premis Goya. Destaca el premi a Millor Actor Revelació per a La Dani i Omar Banana i el de Millor Direcció Novel. Aquesta pel·lícula es va rodar a Barcelona i també a Mataró i Terrassa.

7. Creatura

Creatura està nominada a quatre premis Goya. Destaquen el de Millor Actriu Revelació per a Clàudia Malagelada o Millor Actriu de Repartiment per a Clara Segura. Aquesta pel·lícula es va rodar a Barcelona, però també a l'Escala, Blanes, Sitges i en localitats del Maresme.

8. Blow!

Blow!, el curtmetratge que opta a guanyar el premi de Millor Curt Documental, també va ser rodat a la capital catalana. Aquest se centra en el món de les balenes que apareixen a la costa catalana durant unes quantes setmanes cada any.

9. Carta a mi madre para mi hijo

Aquest curtmetratge de Carla Simón opta a guanyar el Premi Goya a Millor Curt de Ficció aquest dissabte. Carta a mi madre para mi hijo es va gravar també a Barcelona.

Altres pel·lícules catalanes nominades

Més enllà dels enregistraments rodats a Barcelona, als premis Goya d'aquest any destaquen com a nominades diverses pel·lícules catalanes.

Concretament, es tracta de 20.000 especies de abejas i La sociedad de la nieve. Així mateix, Un amor, d'Isabel Coixet, es cola amb alguna nominació.

Cal destacar que, darrere d'aquestes nominacions, brillen reconeguts directors com Juan Antonio Bayona i David Trueba. Tots dos referents al món del cinema i amb destacades carreres professionals.

La intriga abans de la cerimònia dels premis Goya augmenta per hores. Per això el món del cinema espera amb entusiasme a veure quines produccions s'emportaran a casa els cobejats premis.

Aquest any els premis Goya s'allunyen de la costa i es traslladen fins a Valladolid. La gala tindrà lloc el pròxim dissabte 10 de febrer i s'espera la presència de reconeguts actors i actrius. Sens dubte, es tracta d'un dels moments més esperats pel cinema espanyol, que cada dia guanya més adeptes.